Αθλητισμος

Μια υπέροχη ιστορία: Ο προπονητής της Κροτόνε, ο αδικοχαμένος γιος του και το στοίχημα παραμονής

Ο Νταβίντε Νίκολα έκανε 1.300 χλμ. με ποδήλατο σε 9 μέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
359758-745401.jpg
EPA/SIMONE ARVEDA

Τον Απρίλιο, εννιά αγωνιστικές πριν από το τέλος του ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, η νεοφώτιστη Κροτόνε βρισκόταν μια ανάσα από τον υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία.

Ούτε καν ο προπονητής της, ο Νταβίντε Νίκολα δεν πίστευε στο θαύμα της παραμονής. Ηταν δύσκολο, άλλωστε, όταν η ομάδα του είχε συγκομιδή 14 βαθμών σε 29 αγώνες. Οι παίκτες του, προσπαθούσαν να του δείξουν πως τίποτα δεν είχε χαθεί, αποφασίζοντας να βάλουν τα δυνατά τους. Κι αυτός έβαλε ένα στοίχημα μαζί τους. Αν η ομάδα σωθεί, αυτός θα ξεπερνούσε τα όριά του.

Η Κροτόνε μάζεψε 20 βαθμούς στους εννιά τελευταίους αγώνες, έχοντας έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Με αυτό το καταπληκτικό ντεμαράζ, σώθηκε την τελευταία αγωνιστική και ο Νίκολα έπρεπε να εκπληρώσει την υπόσχεσή του.

Διέσχισε την Ιταλία, από το νότιο Κροτόνε, την πόλη που εργάζεται ως τον Βορρά και το Βιγκόρε του Τορίνο, τη γενέτειρά του. Με ένα ποδήλατο! Έκανε 1.300 χιλιόμετρα μέσα σε εννιά μέρες, σε μια προσπάθεια που πήρε μεγάλη δημοσιότητα στα ΜΜΕ.

«Ρωτάτε αν αισθάνομαι κουρασμένος. Δεν πονάω καθόλου. Είναι φανταστικό» δήλωσε ο ίδιος όταν τερμάτισε και πριν πάει στο πατρικό του να ξεκουραστεί.

Η επιλογή του να κάνει αυτή τη διαδρομή δεν ήταν καθόλου τυχαία. Και το… στοίχημα με τους παίκτες του στην Κροτόνε ήταν απλά η αφορμή. Ο άνθρωπος ίσως ήθελε να ξορκίσει κάποιους προσωπικούς του δαίμονες. Πριν από τρία χρόνια, ο 14χρονος γιος του σκοτώθηκε στο Βιγκόρε, όταν οδηγούσε ένα ποδήλατο και τον χτύπησε ένα λεωφορείο…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ