Αθλητισμος

Το καλύτερο ντέρμπι του πλανήτη

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα παλεύουν σήμερα για το πρωτάθλημα της Ισπανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
350990-728142.jpg
EPA/Alejandro Garcia

Το απόλυτο ποδοσφαιρικό ντέρμπι διεξάγεται απόψε στις 21.45, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να υποδέχεται την Μπαρτσελόνα. Κάθε ματς ανάμεσα στις δύο αυτές τεράστιες ομάδες είναι ξεχωριστό. Σπουδαίες αναμετρήσεις, αξέχαστα γκολ και μεγάλες νίκες εκατέρωθεν έχουν καταγραφεί στην ιστορία.

Σε αυτό το παιχνίδι, η Ρεάλ μπορεί να αγκαλιάσει τον τίτλο του ισπανικού πρωταθλήματος, σε περίπτωση που νικήσει. Προηγείται ήδη με τρεις βαθμούς (75-72) κι αν τα καταφέρει σήμερα θα φτάσει στο +6, έχοντας και αγώνα λιγότερο, πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Η Μπαρτσελόνα, χωρίς τον τιμωρημένο Νεϊμάρ, αν πάρει αυτή το "διπλό" θα διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες, αλλά σε κάθε περίπτωση οι Μαδριλένοι είναι αυτοί που έχουν το προβάδισμα για να πάρουν την πρωτιά στη βαθμολογία.

Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε τη σελίδα με ένα σωρό αλησμόνητα clasico, αλλά θα επικεντρώσουμε σε δύο back to back ντέρμπι που έγιναν στο «Μπερναμπέου».

Το 2008, η Ρεάλ είχε κατακτήσει ήδη τον τίτλο και φιλοξένησε τους Καταλανούς σε ένα ματς γοήτρου. Το γόητρο, λοιπόν, ήταν εξαρχής χαμηλό για την Μπάρτσα, αφού οι παίκτες ήταν αναγκασμένοι να χειροκροτήσουν τους πρωταθλητές κατά την είσοδό τους στο γήπεδο, αφού έτσι ορίζει το... πρωτόκολλο στη Λα Λίγκα. Μέσα στο ματς, υποκλίθηκαν και πάλι, χάνοντας με 4-1. 

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα παλεύουν σήμερα για το πρωτάθλημα της Ισπανίας

Μια χρονιά αργότερα πήραν την εκδίκησή τους και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. Οχι μόνο γιατί κατέκτησαν πρωτάθλημα, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά κι επειδή διέσυραν τη μεγάλη τους αντίπαλο μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Έπειτα από μια... εξωγήινη εμφάνιση, η Μπαρτσελόνα νίκησε με το εξωπραγματικό 6-2 μια Ρεάλ που προηγήθηκε, αλλά στο φινάλε αποχώρησε ταπεινωμένη. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ