Αθλητισμος

Κακό ξεκίνημα των «μεγάλων» στο ΝΒΑ (video)

Οι εκκολαπτόμενες dream teams θέλουν χρόνο για να στρώσουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
377882-779822.jpg
EPA/TANNEN MAURY

Εξαρχής έχουν εντοπιστεί οι 5-6 ομάδες που θα ξεχωρίσουν στο φετινό ΝΒΑ και θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Η ήττα δεν είναι άγνωστη λέξη στο αμερικανικό μπάσκετ, καθώς σε μια σεζόν 82 αγώνων, ακόμη και οι μεγάλες ομάδες θα κάνουν –κατά κανόνα- 20 με 30 ήττες.

Παρ’ όλα αυτά, το φετινό ξεκίνημα ίσως να μην ενδεικτικό, αλλά σίγουρα μοιάζει ανησυχητικό. Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς του Λεμπρόν Τζέιμς, αφού πήραν δύο σημαντικές νίκες με Βοστώνη και Μιλγουόκι, έχασαν εντός έδρας από το υποτιμημένο Ορλάντο με 21 πόντους διαφορά! Για τους Σέλτικς, ο τραυματισμός του Χέιγουορντ τους αποσυντόνισε και μετρούν μία νίκη σε τρεις αγώνες, ενώ οι εκπλήξεις δεν λείπουν ούτε στη Δύση.

Η Οκλαχόμα με τα επιθετικά υπερόπλα Ουέστμπρουκ, Άντονι, Τζορτζ, δείχνει... μπερδεμένη, αφού οι τρεις τους δεν μπορούν να συγχρονιστούν ακόμα, με συνέπεια να έχει κι αυτή μία νίκη και δύο ήττες.

Μεγαλύτερη έκπληξη όλων, όμως, αποτελεί το ξεκίνημα των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Οι πρωταθλητές είναι στρωμένη ομάδα, έτοιμη από πέρυσι και ουδείς περίμενε ότι στα πρώτα τρία παιχνίδια, θα μετρούσαν δύο ήττες. Κι αν αυτή από το δυνατό Χιούστον στο φινάλε, θα μπορούσε να συμβεί, ουδείς μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο και για την προχθεσινή αποτυχία στο Μέμφις. Σε ένα ματς μάλιστα που ο Κάρι πέτυχε 37 πόντους και ο Ντουράντ 29.

Επειδή πάνω απ’ όλα το ΝΒΑ είναι θέαμα, ιδού το top10 του Σαββάτου (χθες είχε μόλις τρία ματς), με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μη λείπει. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ