Αθλητισμος

Η λύτρωση και ο εφησυχασμός (video)

Ο Ολυμπιακός που πανηγύρισε και ο ΠΑΟΚ που δεν… στεναχωρήθηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δηλώσεις Τσίπρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες (ΕΡΤ live, 20/10/17)

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην εντυπωσίασε με την εμφάνισή του, αλλά αυτό που μετράει είναι πως πήρε τη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 1-0. Μια νίκη, που δεν έχει μόνο βαθμολογική σημασία, αλλά και ψυχολογική.

Οι φετινές κακές εμφανίσεις και κυρίως η ήττα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (από 0-2, 3-2) είχαν θέσει εν αμφιβόλω τη mentalite πρωταθλητή των Πειραιωτών. Γι’ αυτό και στο τέλος παίκτες και κόσμος πανηγύρισαν έξαλλα. Άλλωστε ακολουθεί ένα ακόμη ντέρμπι, αυτό στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, οπότε αν νικήσει κι εκεί ο Ολυμπιακός θα γίνει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ή τουλάχιστον θα έχει την ανάλογη ψυχολογία.

Στον ΠΑΟΚ θεωρούν πως έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουν αποτέλεσμα απέναντι σε έναν όχι και τόσο δυνατό αντίπαλο, αλλά δεν πιστεύουν ότι αυτό το ματς θα κρίνει κάτι. Απομένουν 21 αγωνιστικές και στη βαθμολογία βρίσκονται πάνω από τον Ολυμπιακό. Υπάρχει η πεποίθηση στην Τούμπα ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο θα στρώνει η ομάδα τους, που διαθέτει ένα εντυπωσιακό ρόστερ, ίσως το καλύτερο του πρωταθλήματος. Αυτό που μένει να φανεί είναι, αν ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα συνεχίσει να πορεύεται με τον Λουτσέσκου στον πάγκο ή όχι.

Βεβαίως, δεν έλειψε το πλούσιο… τρίτο ημίχρονο με εκατέρωθεν φωνές για τη διαιτησία. Αυτό που καταδικάστηκε απ’ όλους ήταν ένα εμετικό πανό που αναρτήθηκε στη Θύρα 7 και έγραφε στα ρώσικα κάτι πολύ άσχημο για την οικογένεια του Ιβάν Σαββίδη.

Όσο για τις αμφισβητούμενες φάσεις; Και οι δύο δικαιούνται να έχουν παράπονα. Ο διαιτητής Κομίνης ήταν πολύ κακός και σίγουρα δεν αξίζει (και δεν μπορεί) να διευθύνει τόσο σπουδαία παιχνίδια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ