Αθλητισμος

Η Εθνική του Κώστα Μίσσα

Οι σκέψεις του ομοσπονδιακού τεχνικού για το Ευρωμπάσκετ

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
361081-747741.jpg

Έστω κι αν αργήσαμε, καταφέραμε να προσλάβουμε προπονητή στην Εθνική ομάδα του μπάσκετ. Ο Κώστας Μίσσας αναλαμβάνει την πιο δύσκολη αποστολή της καριέρας του και μέσα σε λίγες μέρες πρέπει να βρει τους παίκτες που θα συμπεριλάβει στην προεπιλογή για την προετοιμασία στο Καρπενήσι. Και από τους 16-17 που θα επιλέξει, θα πρέπει να μείνουν οι δώδεκα, που θα ταξιδέψουν αρχικά στη Φινλανδία και –αν όλα πάνε καλά− στην Τουρκία για την τελικά φάση του Ευρωμπάσκετ.

Στα γκαρντ οι τέσσερις θέσεις μοιάζουν καπαρωμένες από τους Καλάθη, Σλούκα, Μάντζαρη και Παππά. Τι λείπει; Ένας σουτέρ. Αυτός είναι ο Ντόρσεϊ, μόνο που ακόμη δεν ξέρουμε αν θα θελήσει να συμμετέχει στη προετοιμασία της Εθνικής. Ο ομογενής είναι πιθανό να συμμετέχει στο Summer League του ΝΒΑ, στην προσπάθειά του να βρει συμβόλαιο στους Ατλάντα Χοκς που τον επέλεξαν στο ντραφτ.

Άρα δεν αποκλείεται να πορευτούμε με τέσσερις κοντούς και να γεμίσουμε το ρόστερ με φόργουορντ και σέντερ.

Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο πάνε πακέτο, όπως και οι «ερυθρόλευκοι» Παπανικολάου, Πρίντεζης, Παπαπέτρου. Αν προσθέσουμε στους σέντερ τους Μπουρούση, Κουφό, Παπαγιάννη, είναι έτοιμη η ομάδα μας, όμως δεν πρέπει να λησμονούμε τον έμπειρο Περπέρογλου, τον φορμαρισμένο Μπόγρη, τον ομογενή Ογκαστ, αλλά και τον Αγραβάνη. Οι τέσσερις τελευταίοι αναμένεται να κληθούν από τον Κώστα Μίσσα και να έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν μια θέση στην τελική 12άδα. 

Από κει και πέρα μένει να δούμε ποιοι θα είναι αυτοί που θα πλαισιώσουν τον κόουτς στον πάγκο. Ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος αρνήθηκε να είναι βοηθός προπονητή και αναζητείται εκείνος που θα χριστεί συνεργάτης του Μίσσα, μαζί με τον Μιχάλη Κακιούζη, τον αρχηγό του 2005.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ