Αθλητισμος

Η επιστροφή του Μιραλάς στον Ολυμπιακό

Τι πρέπει να γίνει για να γυρίσει στην Ελλάδα ο Βέλγος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kevin Mirallas (2010-2012) Όλα τα Γκολ με τον Ολυμπιακό

Δεν τίθεται ζήτημα πως η Πρέμιερ Λιγκ είναι σαφώς προτιμότερη από τα περισσότερα πρωταθλήματα στον κόσμο και ειδικά από το ελληνικό. Όμως ο Κέβιν Μιραλάς επιθυμεί σφόδρα την επιστροφή του στον Ολυμπιακό, απορρίπτοντας την προοπτική να συνεχίσει στην Αγγλία.

Οι λόγοι δεν είναι λίγοι. Στην Έβερτον έχει χάσει τη θέση βασικού και με προπονητή τον Ρόναλντ Κούμαν είναι δύσκολο να τη βρει. Τον Βέλγο επιθετικό ήθελε και η Γουέστ Χαμ, όμως ούτε στο Λονδίνο είχε εξασφαλισμένη μια θέση στην ενδεκάδα, ενώ πρόκειται για μια ομάδα που έχει ξεκινήσει με τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Στον Ολυμπιακό, ο Μιραλάς θα είχε πάρει τη φανέλα βασικού στο… σπίτι του, λογικά θα ξεχώρισε, θα έκανε πρωταθλητισμό κι έτσι θα είχε τεράστιο πλεονέκτημα για να διατηρήσει τη θέση του στη εθνική Βελγίου, ενόψει του Μουντιάλ του επόμενου καλοκαιριού. Παράλληλα, η ζωή στην Αθήνα και μάλιστα στα νότια προάστια δεν συγκρίνεται με αυτή του Λίβερπουλ, ούτε καν του κοσμοπολίτικου Λονδίνου.

Τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου που ολοκληρώθηκε, ο Ολυμπιακός επιχείρησε (όπως και η Γουέστ Χαμ) να τον πάρει δανεικό. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής είχε επιλέξει τους Πειραιώτες, πίεσε τη διοίκηση του συλλόγου του να δώσει το «ΟΚ», αλλά η Έβερτον ήθελε μόνο να τον πουλήσει ζητώντας γύρω στα 10.000.000 ευρώ.

Παρά τα 30+ εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ και τα 22 που προέκυψαν από την πώληση του Ρέτσου, ο Ολυμπιακός δεν έκανε την οικονομική υπέρβαση.

Ο Μιραλάς αποθεώθηκε από τους φίλους των «ερυθρόλευκων» στο χθεσινό ματς της Εθνικής με το Βέλγιο (ήταν αναπληρωματικός), ενώ μετά το τέλος της αναμέτρησης ανέβηκε στη σουίτα του Βαγγέλη Μαρινάκη, όπου είχε σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΣΦΠ.

Προφανώς και ανανέωσαν το… ραντεβού τους για τους προσεχείς μήνες, αφού ο Ολυμπιακός αναμένεται να επανέλθει για τον Βέλγο τον Ιανουάριο. Πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία της ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη. Αν δεν προκύψει κάτι τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, το ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος κι από μηδενική βάση, τον ερχόμενο καλοκαίρι. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ