Αθλητισμος

Χωρίς προπονητή παραμένει η Εθνική μπάσκετ

Μετράει «χυλόπιτες» ο Βασιλακόπουλος - ποιοι είναι οι επικρατέστεροι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
359755-745396.jpg
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports

Απομένουν δύο μήνες και δέκα μέρες για την έναρξη του Ευρωμπάσκετ και η Εθνική Ελλάδος… εμφανίζει μια παγκόσμια πρωτοτυπία: Δεν έχει ακόμη προπονητή. Για την ακρίβεια, από πέρυσι τον Ιούλιο δεν υπάρχει άνθρωπος για τον πάγκο της, μετά την απομάκρυνση του Φώτη Κατσικάρη.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν φαίνεται να βιάζεται. Άλλωστε η προετοιμασία ξεκινά σε έναν μήνα. Μόνο που η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Όσες προσεγγίσεις έχει κάνει έχουν βρει σε τοίχο. Όχι πως διέθετε πολλές επιλογές. Οι εμμονές του τον έφεραν σε ρήξη με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος ήταν το φαβορί για να επιστρέψει. Η επιλογή του «Δράκου» ίσως να μην ήταν η πλέον ενδεδειγμένη (μετά από τόσα χρόνια), όμως ήταν η πιο λαοφιλής.

Ο Βασιλακόπουλος δεν ήθελε τον Γιαννάκη, δεν συζήτησε καν για ξένο και από Ελληνες στράφηκε σε Μπαρτζώκα και Πρίφτη, από τους οποίους εισέπραξε «χυλόπιτες». Με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά, και με δεδομένο ότι η Εθνική είναι η μοναδική από τις 24 ομάδες της προσεχούς διοργάνωσης, που δεν έχει προπονητή, είναι πιθανό να πάμε σε ένα δίδυμο. Στον 68χρονο Σούλη Μαρκόπουλο, που πρόσφατα έφυγε από τον ΠΑΟΚ, και στον 64χρονο Κώστα Μίσσα, ο οποίος έχει περάσει από την Εθνική γυναικών. Οι δυο τους έχουν απομείνει ουσιαστικά ως υποψήφιοι. Θα επιλεγεί ένας εξ αυτών, μπορεί και οι δύο μαζί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ