Αθλητισμος

Χαιρετώντας τα άρρωστα παιδάκια (video)

Η νέα εθιμοτυπία στην Αϊόβα προκαλεί χαμόγελα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Iowa Fans Wave to Kids at the Children's Hospital

Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που ασχολούνται –μεταξύ άλλων- και με τα κολλεγιακά σπορ. Δηλαδή υποστηρίζουν τις ομάδες των πανεπιστημίων της πόλης τους, που συμμετέχουν στα δικά τους πρωταθλήματα υπό την αιγίδα του NCAA.

Οπότε μόνο παράλογο δεν είναι που στην Αϊόβα μαζεύονται σε κάθε ματς αμερικάνικου φούτμπολ 70.000 άτομα για να ενισχύσουν την προσπάθεια των νεαρών παικτών.

Πίσω από τη μία κερκίδα του γηπέδου Κίνικ, ορθώνεται ένα τεράστιο νοσοκομείο για παιδιά, από τα μεγαλύτερα στη χώρα. Το πολυώροφο κτίριο ξεπερνά κατά πολύ το ύψος του γηπέδου και συνηθίζεται τα μικρά παιδάκια να παρακολουθούν τους αγώνες από το δωμάτιό τους ή να μαζεύονται στην καφετέρια του τελευταίου ορόφου για να έχουν μια μοναδική θέα.

Έπειτα από μια ιδέα που έριξε ένας φίλαθλος της ομάδας της Αϊόβα στο Facebook, στο τέλος της πρώτης περιόδου του κάθε αγώνα, όλοι οι παρευρισκόμενοι στο γήπεδο στρέφονται προς το νοσοκομείο και χαιρετάνε τα παιδάκια, σε μια πολύ όμορφη στιγμή που έχει γίνει viral σε όλη τη χώρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ