Αθλητισμος

Φέρνει Καρσελά ο Ολυμπιακός (video)

Τεχνίτης, γρήγορος, απρόβλεπτος και οξύθυμος ο Βέλγος εξτρέμ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
362253-749705.jpg
EPA/Miguel Tona

Ταχύτητα και φαντασία, που ιδανικά θα συνδυαστεί με ουσία, αποκτά ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του Μεχντί Καρσελά-Γονθάλεθ, του Βέλγου εξτρέμ, που γεννήθηκε στη Λιέγη από Ισπανό πατέρα και Μαροκινή μητέρα.

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός έπαιζε στη Γρανάδα, η οποία εισέπραξε δύο εκατομμύρια ευρώ (συν ένα η Μπενφίκα που είχε μέρος των δικαιωμάτων του) για να τον παραχωρήσει. 

Οι Ισπανοί έδωσαν 4.000.000 για να τον πάρουν από τους Πορτογάλους πέρυσι τον Αύγουστο, όμως δεν μπόρεσαν να παραμείνουν στην Πριμέρα Ντιβισιόν και έτσι τον έχασαν τώρα με τα μισά.

Ο Καρσελά έχει εξαιρετική ντρίμπλα, ενώ βλέπει και δίχτυα, σκοράροντας πέντε φορές πέρυσι. Απλά έχει μεταπτώσεις στην απόδοσή του και στην Ισπανία έχανε συχνά τη θέση του στην ενδεκάδα.

Επίσης, κάτι άλλο που χάνει μερικές φορές είναι η ψυχραιμία του. Δέχεται εύκολα κάρτες, ενώ το 2013 σε ματς του βελγικού πρωταθλήματος είχε γρονθοκοπήσει στο πρόσωπο αντίπαλο, που του έκανε σκληρό φάουλ.

Η αλήθεια είναι πως εκνευρίζεται πέραν του δέοντος όταν αντιμετωπίζεται σκληρά από τους αντιπάλους του, αλλά έχει λόγο και μάλιστα σοβαρό.

Το 2011, δέχτηκε (κατά λάθος) κλωτσιά από αντίπαλο στο πρόσωπο, σε σημείο που κόντεψε να χάσει τη ζωή του. Από τότε, φοβάται πολύ τα δυνατά χτυπήματα και δεν μπορεί να τον αδικήσει κανείς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ