Αθλητισμος

Είναι πολλά τα λεφτά...

Τι κερδίζει κάθε ελληνική ομάδα από τη συμμετοχή της στο Champions League και στο Europa

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
367951-760764.jpg
EUROKINISSI/LATO KLODIAN

Πολλά τα εκατομμύρια που θα μοιραστούν οι ομάδες μας που άρχισαν να παίζουν στη Ευρώπη. Οσο περισσότερες νίκες, τόσο πιο πολλά λεφτά μαζί με βαθμούς και μπόνους.

Αν ο Ολυμπιακός προκριθεί στους ομίλους εξασφαλίζει περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ: 2 εκατομμύρια είναι το μπόνους πρόκρισης, 12,7 το πριμ συμμετοχής και 16 εκατομμύρια το λεγόμενο market pool που αφορά τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων του. Από 'κει και πέρα, για κάθε νίκη στους ομίλους θα παίρνει 1,5 εκατομμύριο και για την ισοπαλία 500 χιλιάδες. Αν τώρα αποκλειστεί θα πάρει 3 εκατομμύρια πριμ συμμετοχής στο Europa, συν το μερίδιό του από τα 2 εκατομμύρια του market pool της διοργάνωσης που θα διαιρεθεί όμως ανάλογα με το πόσες άλλες ελληνικές ομάδες θα καταφέρουν να προκριθούν. Αν στα ματς του Europa παίξουν και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, τότε το ποσόν θα διαιρεθεί δια του τέσσερα. Αν κάποιοι αποκλειστούν, οι ομάδες που θα προχωρήσουν θα μοιραστούν αυτό το ποσόν.

Πιο συγκεκριμένα στο Europa...

Η ΑΕΚ που αποκλείστηκε στα προκριματικά του Champions League και άλλαξε διοργάνωση θα πάρει 400 χιλιάδες ευρώ από την έως τώρα συμμετοχή της. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ που αγωνίστηκαν απευθείας στο Europa, εξασφάλισαν από 220 χιλιάδες με τη συμμετοχή τους στον τρίτο προκριματικό γύρο.

Όποια ομάδα προκριθεί στους ομίλους θα πάρει 2,6 εκατομμύρια ευρ, συν όσα θα της αναλογούν από το market pool. Εδώ κάθε νίκη δίνει 360 χιλιάδες και η ισοπαλία 120. Η ομάδα που θα τερματίσει 1η στον όμιλο θα πάρει 600 χιλιάδες ενώ η 2η 300.

Τέλος, ο Πανιώνιος που αποκλείστηκε, θα βάλει συνολικά στο ταμείο του 430 χιλιάρικα.  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ