Αθλητισμος

Έφτασαν τα αθλητικά σορτσάκια ειδικά σχεδιασμένα για τις δύσκολες ημέρες του μήνα

Τέλος τα ταμπόν στο γυμναστήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
352762-731687.jpg

Πόσες φορές έχει τύχη να χάσετε την προπόνησή σας κατά τις δύσκολες ημέρες του μήνα επειδή φοβηθήκατε μήπως λερωθείτε κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης; Αυτή η ανησυχία είναι πλέον παρελθόν, αφού μπορείτε να παραγγείλετε πλέον τα «Thinx». Πρόκειται για μια μάρκα εσωρούχων η οποία έχει δημιουργήσει πρωτοποριακά σορτσάκια γυμναστηρίου τα οποία απορροφούν το αίμα της περιόδου και διατηρούν τη γυναίκα καθαρή και άνετη.

Η «Thinx» είναι μια εταιρεία που εξειδικεύεται στα εσώρουχα περιόδου και με αυτή την καινοτομία σκοπεύει να φέρει την επανάσταση στον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες τη γυμναστική κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης τους.

Το κόστος για ένα σορτσάκι είναι 58 ευρώ και η ίδια η εταιρεία το περιγράφει ως «σορτσάκι εκγύμνασης που αντέχει στο αίμα, στον ιδρώτα, στα πάντα». Τα σορτσάκια, εξαιτίας του υλικού από το οποίο είναι φτιαγμένα, απορροφούν όση ποσότητα αίματος απορροφούν 2 ταμπόν. Πιο συγκεκριμένα, τα σορτς έχουν υφανθεί με ένα εσωτερικό εσώρουχο το οποίο διαθέτει τέσσερις στοιβάδες από ένα πολύ απορροφητικό υλικό, όμως το σημαντικό είναι ότι έχουν κατασκευαστεί ώστε να είναι λεπτά και να επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει. Η «Thinx» ξεκίνησε να κυκλοφορεί στην αγορά εσώρουχα ειδικά φτιαγμένα για τις δύσκολες ημέρες το 2014 και έκτοτε έχει αποκτήσει φήμη και επιτυχία καθώς χιλιάδες γυναίκες την εμπιστεύονται. Με την καινοτομία αυτή εισέρχεται για τα καλά στον κόσμο του αθλητισμού όπου η περίδος αποτελεί ακόμη ένα θέμα ταμπού για τις αθλήτριες.

Μάλιστα, το 2015 μια πρώην αθλήτρια του τένις, η Άνναμπελ Κρόφτ ονόμασε την προκατάληψη γύρω από την περίοδο των αθλητριών ως «το τελευταίο ταμπού» ύστερα από την δήλωση της βρετανίδας αθλήτριας Χέδερ Γουότσον, η οποία παραδέχτηκε δημόσια ότι έχασε στο «Australian Open» εξαιτίας, όπως είπε χαρακτηριστικά, «γυναικείων λόγων». Η Γουότσον μίλησε τόσο ανοιχτά για την περίοδό της και έκτοτε πολλές αθλήτριες προσπαθούν να εξαλείψουν αυτού του ταμπού. Η μεγαλύτερη προσπάθεια να καταπολεμηθεί το στίγμα αυτό έγινε από την Κίραν Γκάντι το 2015 όταν έτρεξε στο Μαραθώνιο του Λονδίνου χωρίς να φοράει ταμπόν αφήνοντας το αίμα να φαίνεται από το κολάν που φορούσε. Είπε χαρακτηριστικά ότι επέλεξε να τρέξει έτσι για «τις γυναίκες που δεν μπορούν να δείξουν την περίοδό τους δημόσια, για τις γυναίκες που δεν μπορούν να αγωνιστούν στις αθλητικές διοργανώσεις, για τις φίλες που έχουν υποφέρει στη δουλεία από κράμπες περιόδου και για τις γυναίκες που έχουν νικήσει τον καρκίνο του μαστού».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ