Αθλητισμος

Εδώ τα καλά τα γήπεδα... Διαλιέχτε!

Το να ανακοινώνεις οτιδήποτε είναι πανεύκολο. Το δύσκολο ως ακατόρθωτο είναι να το φτιάξεις.

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
346896-720145.jpg

Για να τάζουν και οι σημερινοί με την ίδια ευκολία που το έκαναν οι προηγούμενοι, πρέπει να είναι το ίδιο φαύλοι. Ειδικά τούτοι, που κατά βάθος ξέρουν πως δεν πρόκειται να προχωρήσει ούτε το ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού στου Γουδή, ούτε το κλειστό της μπασκετικής ΑΕΚ στο... τένις του ΟΑΚΑ!

Βέβαια, το να ανακοινώνεις οτιδήποτε είναι πανεύκολο. Το δύσκολο ως ακατόρθωτο είναι να το φτιάξεις, ειδικά στη σημερινή κρίση. Λεφτά δεν έχουν ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε η ΑΕΚ, ούτε το κράτος, ούτε οι τράπεζες που τάχα «δέχονται να χρηματοδοτήσουν».

Εδώ κοτζάμ Βαρδινογιάννης το πάλεψε χρόνια ολόκληρα και δεν τα κατάφερε, παλιότερα πάλι με του Γουδή κι αργότερα στον Βοτανικό. Κι ο Μελισσανίδης αγκομαχάει να προχωρήσει μισό πόντο κάθε μέρα την υπόθεση της «Αγιά Σοφιάς» του επειδή έτσι γουστάρει ένας απίθανος δήμαρχος στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι «αγανακτισμένοι κάτοικοι», οι «διαμαρτυρόμενοι δήμαρχοι», οι «οικολόγοι» της συμφοράς, τα σχέδια για «μητροπολιτικά πάρκα» και «υπερτοπικά πράσινα», οι διάφοροι νόμοι, διατάξεις και κανόνες που ψηφίστηκαν κάποτε και ξεχάστηκαν αλλά κάποιοι θα τρέξουν να τους ξεθάψουν, οι ρυμοτομικοί σχεδιασμοί κι ένα σωρό άλλα εμπόδια μπήκαν, μπαίνουν και θα μπαίνουν καθημερινά μπροστά στην προοπτική ενός τέτοιου έργου. 

Είναι να απορεί κανείς πώς πείστηκαν τόσο εύκολα για την περίπτωση του Γουδή ο δήμαρχος Αθήνας και ολόκληρος ο τρισδιάστατος (ΠΑΕ, ΚΑΕ, ερασιτέχνης) Παναθηναϊκός ότι μια καινούργια κατασκευή θα ήταν ιδανική λύση, όταν μάλιστα ένα μήνα πριν ετοιμάζονταν να... αναπαλαιώσουν το επικίνδυνο από κάθε άποψη γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας...  

Υπάρχουν βέβαια και μερικοί που πιστεύουν στις... κυβερνητικές εγγυήσεις και στις δεσμεύσεις του Τσίπρα! Προφανώς ξέρουν ότι ζουν σε μια χώρα που ο πρωθυπουργός της όσα λέει τα εννοεί! Έσκισε τα μνημόνια, έφερε την ανάπτυξη, νομοθέτησε τον κατώτερο μισθό στα 750 ευρώ, ξανάφερε το 13ο και 14ο στο Δημόσιο, κατάργησε τον ΕΝΦΙΑ και το χαράτσι, οπότε... τι πιο απλό από το να φτιάξει δύο ακόμα γήπεδα! 

Κι όμως... Μπροστά στον Παναθηναϊκό υπάρχει το συγκρότημα του ΟΑΚΑ. Ένα πραγματικό στολίδι με τα χρυσοπληρωμένα αριστουργήματα του Καλατράβα να υπογράφουν ένα σπάνιας αισθητικής σύνολο με μερικές από τις ομορφότερες αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ευρώπη και στον κόσμο. 

Ετοιμη λύση. Με ελάχιστο κόστος θα μπορούσε να μετατραπεί το Ολυμπιακό Στάδιο σε σούπερ ποδοσφαιρικό γήπεδο. Κι από κει και πέρα μέσα στους ατέλειωτους χώρους να γίνουν όχι μία αλλά... δύο «Παναθηναϊκές Πολιτείες», μαγαζιά, κήποι, καφετέριες, τα πάντα, δίπλα στα κολυμβητήρια, στο γήπεδο για μπάσκετ και βόλεϊ και στους χώρους όπου μπορούν να χωρέσουν όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.  

Όσο το βλέπει κανείς και σκέφτεται ότι σε λίγα χρόνια θα... πέφτει επειδή κανένας δεν το συντηρεί, τόσο μελαγχολεί με τη στενομυαλιά ή (γιατί όχι) την υστεροβουλία των αρμόδιων.

Και φυσικά, σηκώνει τα χέρια ψηλά όποιος βλέπει να μην καταλαβαίνουν οι άνθρωποι της μπασκετικής ΑΕΚ πόσο εύκολο, άμεσο και αποτελεσματικό θα ήταν να πάρουν π.χ. το κλειστό του Γαλατσίου που σαπίζει και να το κάνουν έδρα τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ