Αθλητισμος

Διέρρευσε λίστα ντοπαρισμένων ποδοσφαιριστών

Χάκερς υπέκλεψαν αρχεία και αποκάλυψαν 25 ποδοσφαιριστές ενόψει του Μουντιάλ του 2010. Ανάμεσά τους Τζαβέλλας και Καπετάνος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
368752-762165.jpg

Σοκαριστικά στοιχεία έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα η ομάδα Ρώσων χάκερς με την ονομασία Fancy Bear. 

Πρόκειται για τους τύπους, που ξεμπρόστιασαν τους συμπατριώτες τους αθλητές του στίβου, που εν τέλει αποκλείστηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ λιγότερο από έναν χρόνο πίσω είχαν ανακαλύψει κι άλλα στοιχεία, που αφορούσαν ντοπαρισμένους αθλητές στους Αγώνες του Ρίο.

Αυτή τη φορά ασχολήθηκαν με ποδοσφαιριστές και με 25 συγκεκριμένα άτομα που είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Ανάμεσά τους συναντάμε σημαντικά ονόματα της Αργεντινής (Βερόν, Τέβες, Χάιντσε, Ντιέγο Μιλίτο, Σάμιουελ), τον Γερμανό φορ Μάριο Γκόμες και τους Ιταλούς Καμορανέζι και Ιακουίντα.

Από ελληνικής πλευράς υπάρχει ο Παντελής Καπετάνος, που αγωνίστηκε στη διοργάνωση και ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο οποίος κόπηκε από την αποστολή. 

Επίσης, υπάρχει και ο ομογενής, διεθνής με τη Νέα Ζηλανδία, Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο οποίος το 2012 πέρασε μια σεζόν από τον Παναθηναϊκό.

Αυτά δεν είναι τα μόνα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους. Ισχυρίζονται πως διαθέτουν τους φακέλους της WADA για όλες τις εξετάσεις ντόπινγκ του 2015 και 2016. 

Έδωσαν στη δημοσιότητα δύο αναλυτικότατα αρχεία, μόνο που δεν αναφέρουν ονόματα, παρότι φαίνεται πως έχουν όλους τους ποδοσφαιριστές (ντοπαρισμένους ή μη) και τα ακριβή αποτελέσματα των εξετάσεών τους. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ