Αθλητισμος

Αναγνώριση για τον μπασκετικό Ολυμπιακό

Όλη η Ευρώπη παραδέχεται την ομάδα των Αγγελόπουλων

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Highlights: Olympiacos Piraeus-Anadolu Efes Istanbul, Game 5

«Ακόμα και οι Παναθηναϊκοί αναγνωρίζουν αυτό που έχουμε κάνει» δήλωσαν στην τηλεοπτική κάμερα οι αδερφοί Αγγελόπουλοι μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και δεν έχουν καθόλου άδικο. 

Οι ιδιοκτήτες του μπασκετικού ΟΣΦΠ έχουν φτιάξει μια ομάδα (με όλη τη σημασία της λέξης) που προκαλεί χαρά, θαυμασμό, συμπάθεια. Παίζει καλό μπάσκετ, αρνείται να χάσει και κυρίως δεν προκαλεί... 

Την Τρίτη, με το team spirit να ξεχειλίζει, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν τη δουλειά τους απέναντι στην Εφές (87-78) και ετοιμάζονται να πάνε στην Κωνσταντινούπολη για το δέκατο φάιναλ φορ της ιστορίας τους. 

Ο στόχος φυσικά είναι ένας: Η κατάκτηση του τέταρτου ευρωπαϊκού. Απλά και να μην έρθει, κανείς δεν θα στενοχωρηθεί. Ο Ολυμπιακός δεν είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά είναι το πιο ισχυρό αουτσάιντερ που μπορεί να υπάρξει. 

Οι ημιτελικοί θα γίνουν στις 19 Μαϊου, με αυτόν των Πειραιωτών με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να ξεκινά στις 6.30 το απόγευμα, ώρα Ελλάδος. Το Φενέρμπαχτσε-Ρεάλ Μαδρίτης αρχίζει στις 9.30 το βράδυ. 

Αν και δεν το συνηθίζουν, στο μπάσκετ τουλάχιστον, οι οπαδοί του Ολυμπιακού δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ, κάτι που φαίνεται εύκολα στο βίντεο που τραβήχτηκε από την κερκίδα και αποτυπώνει τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. 

Είναι δεδομένο πως και στην Τουρκία οι φίλοι των πρωταθλητών Ελλάδος θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ' ότι οι Ρώσοι και οι Ισπανοί. Όσο για τη Φενέρ, ας μην ξεχνάμε πως ουσιαστικά είναι γηπεδούχος και η πλειονότητα των θεατών θα την υποστηρίζει. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ