Αθλητισμος

Τσιτσιπάς: «Πνιγόμουν. Ήταν η μοναδική φορά στη ζωή μου που αισθάνθηκα ότι πεθαίνω» (video)

«Τσιτσιπάς, το μαργαριτάρι που επιβίωσε στο Αιγαίο» τιτλοφορείται το άρθρο της El Pais

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsitsipas.jpg

«Δεν συνειδητοποιήσαμε ποτέ ότι η θάλασσα ήταν δύσκολη. Μπήκα στο νερό με φίλους και μας παρέσυρε το ρεύμα. Άρχισα να καταπινω νερό. Πνιγόμουν. Ήταν η μοναδική φορά στη ζωή μου που αισθάνθηκα ότι πεθαίνω, μια φρικτή αίσθηση ότι όλα τελείωσαν εκεί», θυμάται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όπως αναφέρει άρθρο της ισπανικής El Pais, αναπολώντας την πιο τρομακτική εμπειρία που είχε στη ζωή του.

Σε ένα βίντεο, που αναρτήθηκε πριν από λίγους μήνες στην ιστοσελίδα του ATP, και φέρνει στην δημοσιότητα σήμερα η El Pais, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, αφηγήθηκε την στιγμή εκείμνη της ζωής του που λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του.

«Ο πατέρας μου, που μας κοίταζε από την ακτή, ανέβηκε, κολύμπησε προς το μέρος μας και με τράβηκε προς έναν βράχο. Εκεί ήμουν σε θέση πια να αναπνεύσω  κανονικά και στη συνέχεια να γυρίσω σιγά-σιγά πίσω στην ακτή. Ήταν πολύ άσχημη εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ », πρόσθεσε ο Τσιτσιπάς.

«Ένιωσα ότι ο Θεός ήθελε να μου δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και άλλαξε τον τρόπο σκέψης μου». Ένα χρόνο αργότερα, το 2016, ο Έλληνας πρωταθλητής έγινε επαγγελματίας τενίστας.

Στη συνέχεια η El Pais κάνει αναδρομή της πορείας του και σημειώνει μεταξύ άλλων πως  «Στην Ελλάδα είναι τρελοί με τον Τσιτσιπά. Οι άνθρωποι μιλούν γι' αυτόν στους δρόμους, σχεδόν σαν να ήταν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Τσιτσιπάς δεν έχει ακόμα τίτλους ATP. Αλλά στον κόσμο του τένις ξέρουν ήδη ότι στα 20 του χρόνια, έχει δείξει ότι είναι σε θέση να νικήσει οποιονδήποτε».

«Είμαι πολύ περήφανος για μένα και τη χώρα μου. Θα βάλω στον χάρτη του παγκόσμιου τένις. Είμαι βέβαιος ότι η οικογένειά μου είναι υπερήφανη, όπως και πολλοί άνθρωποι που με παρακολουθούν», είπε μετά τη νίκη του επί του Τζόκοβιτς στο δεύτερο γύρο του φετινού τουρνουά.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ