Αθλητισμος

Ο σκόρερ του… σατανά

Οι ποδοσφαιρικές ικανότητες του Ίρβινγκ Λοσάνο τρομοκρατούν πολύ περισσότερο από τις παιδικές του φάρσες

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19663531.jpg
©EPA/PETER POWELL

Όχι, ο τίτλος του κειμένου δεν είναι καθόλου εύστοχος. Αλλά ο υπαίτιος πρέπει να αναζητηθεί 30 χρόνια πίσω. Όταν ήρθε στην Ελλάδα η ταινία Child’s Play και κάποιος διόλου ευφάνταστος τη μετέφρασε στο τραγικό «Η Κούκλα του Σατανά».

Αυτή η κούκλα είναι ο περίφημος Τσάκι, που τρομοκρατεί και σκοτώνει κόσμο στην επιτυχημένη σειρά ταινιών τρόμου, καθώς υπάρχουν σίκουελ ακόμη κι ως τις μέρες μας.

Όλα τα παραπάνω δεν έχουν φαινομενικά καμία σχέση με τα αθλητικά και συγκεκριμένα το Μουντιάλ. Κι όμως. «Τσάκι» είναι το παρατσούκλι του πιο hot παίκτη της εθνικής Μεξικού, του Ίρβινγκ Λοσάνο, ο οποίος σκόραρε το μοναδικό γκολ στη σπουδαία νίκη επί της Γερμανίας. Κι ετοιμάζεται σήμερα να κάνει το ίδιο στο ματς με τη Νότιο Κορέα, όπου η νίκη θα δώσει πιθανότατα την πρόκριση στους Μεξικανούς.

Γιατί όμως «Τσάκι»; Από μικρός ο Λοσάνο είχε ένα… κακό συνήθειο. Να τρομάζει τους συμπαίκτες του. Προφανώς είχε δει τις ταινίες και όταν πήγαινε ταξίδια με τις ακαδημίες της Πατσούκα, είχε όρεξη για πλάκες σαν παιδί που ήταν. Συχνά-πυκνά κρυβόταν κάτω από τα κρεβάτια ή μέσα σε ντουλάπες και τρόμαζε τους συνομήλικούς του. Έτσι του έβγαλαν το συγκεκριμένο παρατσούκλι, που έμεινε ως σήμερα που ο διεθνής εξτρέμ είναι 23 ετών.

19663473.jpg
©EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Και τότε μπορεί να κοψοχόλιαζε τους έφηβους συμπαίκτες του, αλλά μάλλον πιο τρομακτικός είναι τώρα όταν επιτίθεται στις αντίπαλες άμυνες.

Στην Ολλανδία τον κατάλαβαν για τα καλά, καθώς στην παρθενική του σεζόν με την Αϊντχόφεν πέτυχε 19 γκολ.

Πριν από την έναρξη του Μουντιάλ είχαμε προβλέψει πως θα είναι ένα από τα πέντε νεαρά αστέρια που θα λάμψουν στη διοργάνωση και μάλλον βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να μας δικαιώσει. Μία άλλη πρόβλεψή μας για τον Μεξικανό είναι πως αργά ή γρήγορα θα κάνει μεγάλη και ακριβή μεταγραφή. Αν πιστέψουμε τις χθεσινές δηλώσεις του πατέρα του, τότε σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις. Διότι στην Μπαρτσελόνα δεν αρνείσαι εύκολα…

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ 8 (Ocean's 8) - Official Main Trailer

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ