Αθλητισμος

Μουντιάλ 2018: Τολμάμε προβλέψεις

Και θυμόμαστε τα highlights των αναμετρήσεων της 2ης μέρας

11242062_701224676688227_2327381028106820222_n.jpg
Ανδρέας Λούσκος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19658253.jpg
EPA/Javier Etxezarreta

Το ματς ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Ουρουγουάη «εγκαινίασε» τη δεύτερη μέρα του Μουντιάλ. Ο αγώνας αποδείχθηκε βαρετός και μονότονος. Η Ουρουγουάη πιέστηκε από την Αίγυπτο, βρίσκοντας λίγα περιθώρια για γκολ. Απογοητευτικός ήταν ο Λουίς Σουάρες  που στάθηκε ανίκανος να σκοράρει απέναντι στον Αιγύπτιο τερματοφύλακα, Ελ Σεναουί. Μετά την εμφάνιση αυτή του Σουάρες, τίθεται σε αμφισβήτηση η ικανότητα του στράικερ να αποτελέσει αποφασιστικό παράγοντα στην πρόκριση της Ουρουγουάης.  Επίσης, ο Νάντες της Ουρουγουάης δεν έκανε καλό αγώνα, χρειάστηκε πολύ χρόνο να αποφασίσει πού να πασάρει και δεν δημιούργησε αποτελεσματικές πάσες. Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η ψυχραιμία του Ελ Σεναουί στο τέρμα, η οποία και έσωσε πολλές φορές την Αίγυπτο, αποτρέποντας τον Σουάρες και τον Καβάνι από το να σκοράρουν. Δυστυχώς όμως, ο Αιγύπτιος τερματοφύλακας δεν αντέδρασε σωστά στην κεφαλιά του Χιμένεθ κάτι που μπορεί να κάνει πολλούς να ξεχάσουν το εξαιρετικό του παιχνίδι. Περιμένουμε να δούμε τι θα προσθέσει ο Σαλάχ στην ομάδα με την επιστροφή του, μετά την αδυναμία της Αιγύπτου να απειλήσει την Ουρουγουάη.

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, το Μαρόκο δημιουργούσε ευκαιρίες από την αρχή του αγώνα χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Οι δύο ομάδες εντυπωσίασαν γιατί είχαν σχετικά καλή κυκλοφορία της μπάλας. Δυστυχώς, ο φορ του Μαρόκο, Μπουχαντούζ, έστειλε την μπάλα στα δικά του δίχτυα στο 95’, χαρίζοντας τη νίκη στο Ιράν. Βλέποντας τη φάση να εξελίσσεται, πίστευε κανείς πως ο παίχτης μπέρδεψε τα τέρματα, γιατί τέτοιο γκολ προσπαθούσε να βάλει το Μαρόκο από την αρχή του παιχνιδιού. Κανένας παίχτης δεν έλαμψε, αλλά όλοι δούλεψαν ομαδικά και με καλό ρυθμό. Η συνέχεια του Μαρόκου μετά την ήττα θα είναι ενδιαφέρουσα, καθώς ανεμένονται δυο ματς εναντίον δυο «τιτάνων» του Μουντιάλ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τη μεγαλύτερη εντύπωση της ημέρας την έκανε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος φορ κατέκτησε το παγκόσμιο κοινό με το εκπληκτικό χατ-τρικ του. Παρόλο που το πρώτο γκολ του μπορεί να θεωρηθεί άδικο από τη βουτιά του για πέναλτι, ο Ρονάλντο έδειξε την υπεροχή του καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Συνεχώς έτρεχε στις αντεπιθέσεις και πάσαρε προκειμένου να βοηθήσει την κυκλοφορία της μπάλας. Φυσικά, με λίγη τύχη και τη «βοήθεια» του Ντε Χέα, ο Ρονάλντο είχε ένα μαγικό πρώτο ματς. Εχθές το βράδυ, ο Ρονάλντο απέδειξε γιατί πιθανόν θεωρείται ο καλύτερος παίχτης στον κόσμο: με την τέλεια εκτέλεση φάουλ που έδωσε μια ανάσα στην Πορτογαλία, 1 πόντο στη χώρα του, μας άφησε όλους με το στόμα ανοιχτό.

Παίζεις στοίχημα; 
Οι σημερινοί αγώνες θα είναι ιδιαίτεροι με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Για όσους παίζουν στοίχημα θα τολμήσουμε κάποιες προβλέψεις. Στο Γαλλία - Αυστραλία, το ματς θα το πάρει Γαλλία με διαφορά 2 ή 3 γκολ. Η επιθετική γραμμή της Γαλλίας θα είναι προβληματική για την Αυστραλία, επειδή αποτελείται από νέα ταλέντα που έχουν βάλει πολλά γκολ στη Λιγκ 1 και Λα Λιγκα, όπως ο Κίλιαν Εμπαμπέ και ο Αντουάν Γκριεζμάν. Στη συνέχεια της μέρας, η Αργεντινή μπορεί να πιεστεί λίγο από την Ισλανδία αλλά οι Λατινοαμερικάνοι θα βρουν μια άνετη νίκη (θα τολμήσω να πω 2-0 ή 3-0). Η επόμενη αναμέτρηση μεταξύ Περού και της Δανίας θα είναι αγώνας έκπληξη. Το Περού έχει δείξει την ικανότητά του με τις νίκες του ενάντια της Κροατίας και της Νέας Ζηλανδίας. Η Δανία έχει κάνει το ίδιο όταν διέλυσε την Πολωνία με 4-0. Η πρόβλεψή μας για τον αγώνα είναι νίκη για τη Δανία με μικρή διαφορά στα γκολ (θα παιχτεί στο 0-1 ή 1-2). Το τελευταίο ματς της ημέρας είναι το αγαπημένου μας. Η οργανωμένη και τακτική Κροατία θα συγκρουστεί με τη χαοτική Νιγηρία. Πιστεύουμε πως θα επικρατήσει η Κροατία με ένα ή δυο γκολ διαφορά, αλλά υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα πως η Νιγηρία θα μας εκπλήξει και θα νικήσει τους Κροάτες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ