Αθλητισμος

Η πρεμιέρα του Μουντιάλ με αριθμούς

Και μερικές προβλέψεις για τους σημερινούς αγώνες

11242062_701224676688227_2327381028106820222_n.jpg
Ανδρέας Λούσκος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19653396.jpg
EPA/DIEGO AZUBEL

Η πρώτη μέρα του Μουντιάλ προσέφερε πολλά γκολ στους θεατές και τους άφησε να ανυπομονούν για περισσότερο θέαμα τις μέρες που ακολουθούν. Η τελετή έναρξης είχε ως πρωταγωνιστή τον πάντα «επικίνδυνο» Ρόμπι Γουίλιαμς, συνοδευόμενο από τη Ρωσίδα Άιντα Γαριφουλίνα. Ο Ρόμπι, φυσικά, την έκανε την τρέλα του υψώνοντας το μεσαίο δάκτυλο στην κάμερα. Αυτή είναι μια συνοπτική παρουσίαση της πρεμιέρας, για όσους την έχασαν ή για όσους πωρωμένους κρατούν στατιστικά.

 

14/6/2018: σημειώθηκε η επίσημη έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, με την ολοκλήρωση του πρώτου ματς μεταξύ της οικοδέσποινας Ρωσίας και της φιλοξενούμενης Σαουδικής Αραβίας.

 

5-0: Η Ρωσία κυριολεκτικά διέλυσε τη Σαουδική Αραβία με εκπληκτικό σκορ 5-0.

12’: Το πρώτο γκολ του Μουντιάλ σημείωσε ο Ρώσος αμυντικός χαφ, Γιούρι Γκαζίνσκι, στο δωδέκατο λεπτό του αγώνα. Ακολουθώντας από απόκρουση κόρνερ, ο Αλεξάντρ Γκόλοβιν έστειλε μια εξαιρετικά υπολογισμένη σέντρα στον συμπαίκτη του, που τελείωσε τη φάση με κεφαλιά προς την αριστερή μεριά του τερματοφύλακα της Σαουδικής Αραβίας.

43’: Το δεύτερο γκολ του παιχνιδιού σημειώθηκε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, και συγκεκριμένα στο 43’. Ο Ρόμαν Ζόμπνιν πάσαρε την μπάλα στον Ντένις Τσέρισεφ, ο οποίος πέρασε πάνω από δυο αμυντικούς της Σαουδικής Αραβίας μέσα στην περιοχή και εκτέλεσε το σουτ με το αριστερό και διπλασίασε το προβάδισμα της χώρας του.

71’: Το δεύτερο ημίχρονο είχε πιο αργό ρυθμό, με τη Ρωσία να βρίσκει τα δίχτυα για τρίτη φορά στο 71’. Ο Αλεξάντρ Γκόλοβιν παρέδωσε σέντρα από τα δεξιά στον Άρτεμ Τζιούμπα, που σκόραρε με κεφαλιά, αφήνοντας λίγα περιθώρια στον τερματοφύλακα να αντιδράσει. Στη συνέχεια του ημιχρόνου, η Σαουδική Αραβία έψαχνε ανεπιτυχώς ευκαιρίες να απειλήσει τη Ρωσία.

91’ και 95’: Τα τελευταία δυο γκολ του αγώνα ήρθαν στο 91’ και 95’. Ο Τσέρισεφ χτύπησε την μπάλα με το εξωτερικό του αριστερό ποδιού, στέλνοντάς την από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής στη δεξιά μεριά του τέρματος. Το αποτέλεσμα σφραγίστηκε με το γκολ του Γκόλοβιν από την εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από τη δεξιά μεριά της μεγάλης περιοχής.

Σήμερα, μάχεται η Αίγυπτος με την Ουρουγουάη, το Μαρόκο με το Ιράν, και η Πορτογαλία με την Ισπανία. Πολλοί οπαδοί προσδοκούν την επιστροφή του Μοχάμεντ Σαλάχ στο γήπεδο μετά τον τραυματισμό του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στις αρχές Ιουνίου. Να τολμήσουμε πρόβλεψη; Μάλλον θα επικρατήσει η Ουρουγουάη στο γήπεδο, διότι έχει δείξει πολλές φορές την υπεροχή της, φτάνοντας στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Το ματς ανάμεσα στο Μαρόκο και το Ιράν θα κρύβει εκπλήξεις, καθώς και οι δυο ομάδες είχαν πολύ ελπιδοφόρες εμφανίσεις στα προκριματικά. Θα προσπαθήσουν και οι δύο να βγουν μπροστά στο σκορ, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ισοπαλία.

Το τελευταίο ματς θα είναι το επίκεντρο της ημέρας, με το φακό στην Ισπανία που αντικατέστησε τον προπονητή της δυο ημέρες πριν το ντεμπούτο της στη διοργάνωση. Η Πορτογαλία έρχεται δυνατή μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2016. Προβλέπω νίκη της Πορτογαλίας, γιατί τα τελευταία χρόνια ο τερματοφύλακας Ρουί Πατρίσιο έχει προσφέρει πολλά στην άμυνα και ο νέος Μπερνάντο Σίλβα μπορεί να αποδειχθεί ο σημαντικός κρίκος στην επίθεσης της ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ