Αθλητισμος

Αρχίζουν οι συνηθισμένοι τελικοί μπάσκετ

Για 13η σερί φορά, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διεκδικούν το πρωτάθλημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pao4.jpg
© eurokinissi

Το πρωτάθλημα μπάσκετ έφτασε στο σημείο που όλοι περίμεναν εξαρχής, στο σημείο που ήξεραν ότι θα φτάσει. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ξεκινούν σήμερα τη διεκδίκηση και του φετινού τίτλου, για 13η συνεχόμενη φορά.

Από το 2006 ως και σήμερα οι δύο «αιώνιοι» του ελληνικού αθλητισμού έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον και τους τίτλους, παίζοντας μόνο αυτοί στους τελικούς.

Στις δώδεκα προηγούμενες σειρές αναμετρήσεων, οι «πράσινοι» έχουν νικήσει στις εννιά και οι «ερυθρόλευκοι» στις τρεις.

Φέτος, το πλεονέκτημα έδρας το έχει ο ΠΑΟ, ο οποίος και στις πέντε προηγούμενες περιπτώσεις που το κατείχε, στο τέλος πήρε και το πρωτάθλημα εύκολα ή δύσκολα.

Με το ενδιαφέρον του κόσμου να είναι μειωμένο φέτος, μετά την αποτυχία των δύο ομάδων μας να πάνε στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου, τα αίματα έχουν ανάψει τα τελευταία 24ωρα λόγω του ορισμού των διαιτητών και τις γενικότερες αντιδράσεις του Ολυμπιακού.

Ακόμη κι έτσι, στο σημερινό παιχνίδι (19.00) στο ΟΑΚΑ δεν προβλέπεται sold out, ούτε και την Πέμπτη στο μικρότερο ΣΕΦ, εκτός κι αν ο Ολυμπιακός κάνει το διπλό απόψε.

Φέτος, οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές. Στις δύο του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη, ενώ στην Ευρωλίγκα η μία ομάδα επικράτησε μέσα στο γήπεδο της άλλης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ