Αθλητισμος

Φούντωσε από νωρίς η μεταγραφική αγορά στην Ελλάδα

Οι πρώτες σημαντικές κινήσεις από τους τρεις διεκδικητές του τίτλου

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17908927.jpg
© ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Αν και ακόμη δεν έχει τελειώσει ο Μάιος, οι ελληνικές ομάδες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο επόμενο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου κινούνται ήδη για την ενίσχυσή τους.

Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ καταγράφει αρνητικό πρόσημο προς το παρόν, παρότι η ίδια η ΠΑΕ προσπαθεί να επικοινωνήσει το αντίθετο.

Οι Χριστοδουλόπουλος, Γιόχανσον και Αραούχο έχουν ήδη φύγει και στην προσπάθεια αντιστάθμισης λογίζεται η παραμονή του Λιβάγια, μετά την αγορά του από τη Λας Πάλμας έναντι 1,8 εκ. ευρώ.

Σοκ προκάλεσε και η φυγή του προπονητή Μανόλο Χιμένεθ, αλλά η γρήγορη συμφωνία με τον Μαρίνο Ουζουνίδη κατεύνασε τα πνεύματα. Κατά τα λοιπά, η «Ένωση» απέκτησε τον εξτρέμ Αλμπάνη από τον Απόλλωνα, ενώ φαίνεται να μην δίνει τα (λίγα) χρήματα για να πάρει τον επιθετικό Κάιπερς από τον Εργοτέλη. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν μοιάζει διατεθειμένος να κάνει οικονομικές υπερβάσεις, αν και ο στόχος για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι τόσο μακρινός.

Αντίθετα, ο Ιβάν Σαββίδης είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να πληρώνει αδρά και μέσα στις επόμενες μέρες ή και ώρες θα κλείσει δύο σπουδαίους παίκτες. Σίγουρος μοιάζει ο Ουκρανός (με ελληνικές ρίζες) διεθνής στόπερ Γεβχέν Κατσερίντι, που μένει ελεύθερος από την Ντινάμο Κιέβου, ενώ πολύ κοντά σε συμφωνία και ο Σουηδός μέσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Πόντους Βέρνμπλουμ.

Ο Ολυμπιακός έχει τη μεγαλύτερη δουλειά απ’ όλους, καθώς ουσιαστικά ψάχνει για 15 νέους ποδοσφαιριστές!

Μετά τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ψήνεται ο επαναπατρισμός του Γιάννη Φετφατζίδη, ενώ στο στόχαστρο είναι -μεταξύ άλλων- ο Ευαγγέλου, ο νεαρός στόπερ που δεν θέλει να ανανεώσει με τον Παναθηναϊκό. Διακαής πόθος των «ερυθρόλευκων», ο Βραζιλιάνος στόπερ Ροντρίγκο Μολέντο, ο οποίος ως τον Γενάρη έπαιζε στο «τριφύλλι».

Οι Πειραιώτες τα έχουν βρει με τη βραζιλιάνικη Ιντερνασιονάλ, αλλά προσπαθούν να παρακάμψουν τη ρήτρα που έχει βάλει ο ΠΑΟ, ο οποίος πρέπει να εισπράξει δύο εκατομμύρια ευρώ.

Ίσως το φετινό μεταγραφικό παζάρι να μην είναι τόσο φανταχτερό, όμως η κόντρα μεταξύ των τριών αυτών ομάδων ανεβάζει κατακόρυφα το ενδιαφέρον και προκαλεί ήδη πολλές έριδες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ