Αθλητισμος

Η Πάρμα επέστρεψε στη Σέριε Α (video)

Τρία χρόνια μετά τη χρεοκοπία της, γύρισε εκεί που ανήκει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19534578.jpg
© EPA/SIMONE ARVEDA

Η σεζόν 2014-15 ήταν εφιαλτική για την Πάρμα, μια ομάδα που συμπάθησε όλος ο φίλαθλος κόσμος τη δεκαετία του ’90. Ειδικά το 1999, όταν με τον Αλμπέτο Μαλεζάνι στον πάγκο κατέκτησε το κύπελλο ΟΥΕΦΑ για δεύτερη φορά (μετά το 1995) έχοντας στην ενδεκάδα της παικταράδες σαν τον Μπουφόν, τον Καναβάρο, τον Τιράμ, τον Κρέσπο, τον Βερόν…

Τα χρόνια πέρασαν, ο σύλλογος έχανε τη δυναμική του και προ τριετίας έφτασε στο όριο της χρεοκοπίας. Κάποιοι επιτήδειοι που εμφανίστηκαν ως σωτήρες την έστειλαν στον πάτο και έτσι στον 101ο χρόνο Ιστορίας της, η Πάρμα έπεσε λόγω χρεών στην τέταρτη κατηγορία της Ιταλίας.

Με πρόεδρο τον παλιό της προπονητή, Νέβιο Σκάλα, και τον κόσμο να στηρίζει (9.000 διαρκείας στη Δ’ κατηγορία), η Πάρμα άρχισε να στέκεται στα πόδια της και την Παρασκευή το βράδυ, νικώντας με 2-0 μέσα στη Σπέτσια πήρε την πολυπόθητη άνοδο στην πρώτη κατηγορία! Τρεις σεζόν, ισάριθμες άνοδοι, στηριζόμενη σε κεφάλαια φίλων της και ντόπιων επιχειρηματιών, αλλά και σε παίκτες που είναι σχεδόν όλοι Ιταλοί.

Ήταν, λοιπόν, λογικό να ξενυχτήσει χθες βράδυ όλη η πόλη, πανηγυρίζοντας αυτή τη μεγάλη επιτυχία.

Parma serie A

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ