Αθλητισμος

SwimRunHydra, η μεγαλύτερη πρόκληση στη Μεσόγειο

Ένας αγώνας δύναμης, αντοχής και... ομαδικότητας, έρχεται για 1η φορά στον Αργοσαρωνικό!

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
raceimg-otillo-main-otillo15.jpg

Το SwimRun -ή αλλιώς ötillö, όπως είναι το όνομά του στα Σουηδικά- είναι από εκείνες τις ιστορίες που ξεκινούν με τη φράση «ένα βράδυ που είχαμε πιει πολύ....».  Το 2002 στη Σουηδία, ο Anders Malm, ο φίλος του Janne Lindberg και μερικοί ακόμα φίλοι τους τα έπιναν παρέα σε ένα μπαρ. Κουβέντα στην κουβέντα αποφάσισαν να βάλουν το στοίχημα «το τελευταίο ζευγάρι που θα τερματίσει θα πληρώσει το ξενοδοχείο, το δείπνο και τα ποτά». Το επόμενο πρωί, 2 ομάδες των 2 ατόμων ξεκίνησαν να διανύσουν μια μεγάλη απόσταση με νησιά ενδιάμεσα τρέχοντας και κολυμπώντας. Μόνος όρος ήταν να περάσουν και από τα 3 εστιατόρια των νησιών ενδιάμεσα με την δεύτερη ομάδα να πρέπει να φάει και να πιει ό,τι η πρώτη είχε παραγγείλει για αυτούς. Χρειάστηκαν περισσότερες από 24 ώρες για να τερματίσουν και αποφάσισαν να το προσπαθήσουν ξανά τον επόμενο χρόνο, δυστυχώς με το ίδιο αποτέλεσμα. Αυτή είναι η αρχική 4αδα. Το 2006 προσπάθησαν να το κάνουν επίσημο αγώνα, όμως από τις 11 ομάδες που έλαβαν μέρος , μόνο οι 2 κατάφεραν να τερματίσουν μέσα στα χρονικά όρια. Τότε συνειδητοποίησαν ότι ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουν είναι χωρίς να σταματήσουν καθόλου και το SwimRun γεννήθηκε. Ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες παγκοσμίως.

21048058300_ff1b8d5cb4_o.jpg

12 χρόνια μετά, η TRIMORE αποφασίζει να φανεί εξίσου τολμηρή με την αρχική 4αδα του SwimRun και φέρνει τον πιο challenging αγώνα για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στο ιστορικό νησί του Αργοσαρωνικού, γνωστό για την πρωτόγονη ομορφιά του, ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας και το team του οραματίστηκαν το ιδανικό έδαφος για την μεσογειακή εκδοχή του αγώνα, το SwimRunHydra.

Ο επικεφαλής της TRIMORE, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας δήλωσε: «Θα είναι ένα ξεχωριστό πολυήμερο Premium Multisport Event, με δράσεις τόσο για παιδιά (αγώνες πόλο στο λιμάνι, ποδηλατική βραδυπορία σε δύο διαδρόμους στην προβλήτα, σκάκι) όσο και για μεγάλους (βραδινός περίπατος σε μονοπάτια του νησιού). Το SwimRun είναι ένα δύσκολο και σκληρό σπορ που ξεκίνησε από τις σκανδιναβικές χώρες και πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε χώρα της Μεσογείου. Φέτος επιλέξαμε να κάνουμε τον αγώνα σε ήπια σχετικά διαδρομή με την συμμετοχή 50 ζευγαριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι πρώτοι νικητές αναμένεται να τερματίσουν μετά από δύο ώρες, αλλά στον πρώτο αυτό αγώνα δεν θα βάλουμε χρονικό περιορισμό ολοκλήρωσης του αγώνα. Στόχος είναι να αγαπήσει το άθλημα πρώτα απ' όλους ο κόσμος».

hydra.jpg
Φωτο:foto-trexoume.gr

Οι διοργανωτές παρουσίασαν το όραμά τους για τον αγώνα που είναι η καθιέρωσή του ως θεσμός στην Ύδρα, επιδιώκοντας φυσικά να αυξηθούν και οι αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, οι παιδικές δραστηριότητες, να μυηθούν περισσότεροι άνθρωποι στο νέο σπορ, να προσέλθουν ξένοι αθλητές και επισκέπτες και να προβληθεί περισσότερο η Ύδρα και οι ομορφιές της. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Ύδρας και ο Υδραϊκός Ναυτικός Όμιλος.

otillo.jpg

«Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε αγώνες με χαρακτηριστικό την πρωτοτυπία. Η Ύδρα συνεχίζει μια παράδοση στη διοργάνωση τρεξίματος και κολύμβησης. Μεγάλος στόχος μας, βέβαια, είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, σε έναν τομέα, όπου απασχολείται η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού στο νησί» δήλωσε ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.

swimrun.jpg
Φωτο:foto-trexoume.gr

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στο SwimRunHydra, δύο αθλητές σε ζευγάρι (άνδρες, γυναίκες ή ανάμεικτα ζευγάρια οποιαδήποτε ηλικίας) δένονται με ένα ελαστικό σχοινί 10 μέτρων και καλούνται να τρέξουν και να κολυμπήσουν μαζί. Θα κολυμπήσουν 3,8 χιλιόμετρα και θα τρέξουν 12,7 χιλιόμετρα εναλλάξ, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Οι συμμετέχοντες θα κουβαλούν μαζί τους όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για να καταφέρουν να τερματίσουν, όπως paddles (χεράκια), pull buoy (βαρελάκι) και παπούτσια που θα τα φορούν καθ' όλη τη διάρκεια του αγωνίσματος. Δεν επιτρέπεται βοήθεια από εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Το κάθε ζευγάρι θα πρέπει να τρέξει όλο τον αγώνα και να τερματίσει μαζί.

ydrapress1.jpg

Αυτό σημαίνει ότι κάθε ζευγάρι μοιράζεται την εμπειρία, τη διασκέδαση, την ομορφιά, τη δυσκολία και τον πόνο. Το δέσιμο είναι περισσότερο ψυχολογικό παρά τεχνικό, σ' έναν αγώνα εξαιρετικά απαιτητικό αγώνα που χρειάζεται αντοχές. Πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις;

swimrun_blog_header.jpg

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπες στο www.swimrunhydra.gr, fb: SwimRun Hydra, Insta: swimrunhydra

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ