Αθλητισμος

Χωρίς Ζλάταν στο Μουντιάλ η Σουηδία

Δεν έγινε το χατίρι του 36χρονου σταρ, που ήθελε να επιστρέψει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19324430.jpg
EPA/PAUL BUCK

Όλος ο κόσμος ήξερε πως στις 21 Ιουνίου 2016 ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς έδωσε το τελευταίο το παιχνίδι με τη φανέλα της εθνικής Σουηδίας. Ήταν στο EURO της Γαλλίας, με τους Σκανδιναβούς να χάνουν από την Ιρλανδία και τον κορυφαίο επιθετικό τους να δηλώνει πως αποσύρεται από την εθνική ομάδα.

Τα χρόνια είχαν περάσει, το ενδεχόμενο να έρθει πρόκριση στο Μουντιάλ δεν ήταν μεγάλο και ο πολύς Ζλάταν δεν ήταν διατεθειμένος να παίζει στα προκριματικά.

Ο «Ίμπρα» αποχαιρέτησε σε επίσημη συνέντευξη Τύπου και οι Σουηδοί πορεύτηκαν χωρίς αυτόν. Και τα κατάφεραν μια χαρά! Με γκολ του Γιόχανσον της ΑΕΚ απέκλεισαν την Ιταλία στα πλέι οφ του περασμένου Νοεμβρίου και έτσι πήραν το εισιτήριο για τα γήπεδα της Ρωσίας.

Δειλά-δειλά αρχικά και πιο έντονα στη συνέχεια ο Ιμπραϊμοβιτς έκανε την… εμφάνισή του. Άρχισε να ζητά επιστροφή στην ομάδα βλέποντας πως μπορεί να παίξει σε άλλο ένα Μουντιάλ. Έκανε δεκάδες δηλώσεις και τοποθετήσεις στα social media, λέγοντας «πως είναι έτοιμος».

Οι Σουηδοί, όμως, είναι σοβαροί άνθρωποι. Χωρίς τη βοήθειά του έφτασαν ως εδώ, χωρίς αυτόν θα πάνε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα ήταν άδικο άλλωστε για τους υπόλοιπους. Έτσι κι αλλιώς ο 37χρονος επιθετικός των Λος Άντζελες Γκάλαξι είναι τόσο εγωκεντρικός που θα χαλούσε τη χημεία της ομάδας. Αυτό το τόνισαν και διάφοροι διεθνείς παίκτες. Πριν από λίγο η ποδοσφαιρική ομοσπονδίας της χώρας ανακοίνωσε πως ο Ζλάταν δεν θα βρίσκεται στην αποστολή για το Μουντιάλ. Κι αυτή είναι μια σωστή απόφαση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ