Αθλητισμος

Ψαλίδια για όλα τα γούστα (video)

Ο Ρονάλντο μας υπενθύμισε μία ποδοσφαιρική τέχνη που τείνει να εκλείψει

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19332313.jpg
EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Το ανάποδο ψαλίδι που μετουσίωσε σε γκολ ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης κόντρα στη Γιουβέντους, δεν είναι το πιο εντυπωσιακό στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ούτε καν το καλύτερο ή το πιο δύσκολο (αυτό είναι του Ζλάταν).

Όμως, είναι με διαφορά το πιο… υπερφυσικό. Ο Πορτογάλος σήκωσε το πόδι του σε ύψος 2.38, η πλάτη απείχε 1.41 από το έδαφος και για να μην τα πολυλογούμε, το άλμα που έκανε, μάλλον δεν μπορεί να το πετύχει άλλος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Γι’ αυτό κι έγινε τόσος ντόρος που ακόμη δεν λέει να κοπάσει.

Βέβαια, στο παρελθόν έχουν σημειωθεί κι άλλα αντίστοιχα ωραία γκολ με ανάποδο ψαλίδι, άλλα αρκετά κρίσιμα, άλλα όχι και τόσο. Από τον Μεξικανό Ούγκο Σάντσες της Ρεάλ Μαδρίτης, ως το υπέρτατο γκολ του Ιμπραϊμοβιτς με την εθνική Σουηδίας, το βίντεο είναι απολαυστικό.

Sumusu epeisodio 2 part 1/3

Μερικά ωραία τέρματα με αυτόν τον τρόπο έχουμε δει και στην Ελλάδα. Κορυφαίο όλων, αυτό του Δημήτρη Σιαλμά με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα. Όχι μόνο για τη δική του εκτέλεση, αλλά κυρίως για την εκπληκτική σέντρα του Μανώλη Σκούφαλη με ραμπόνα! Μάλιστα, τότε η ομάδα της Ηπείρου, αγωνιζόταν στη δεύτερη εθνική κατηγορία.

Goal  Sialmas - Skoufalis  - Pas Giannina

Αν, πάντως, αναζητήσουμε έναν παίκτη που έχει σκοράρει δύο φορές σε ένα ματς με ψαλίδι, αυτός είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Στη δεύτερη θητεία του με τον ΠΑΟΚ, πέτυχε δύο φοβερά γκολ κόντρα στην Κέρκυρα, στο ίδιο ημίχρονο κιόλας!

Bombersgreece - Ο mr Ψαλιδάκιας Δημήτρης Σαλπιγγίδης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ