Αθλητισμος

Λίγη… ηρεμία δεν βλάπτει

Δεν είναι ωραίο να παραποιούνται ειδήσεις για χάρη του Αντετοκούνμπο

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
giannis.jpg
cbsnews.com

Είναι λογικό κι επόμενο, μα συνάμα ευχάριστο να βλέπεις τόσον κόσμο στην Ελλάδα που ασχολείται με τα κατορθώματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Καμαρώνουμε ένα παιδί που θεωρούμε δικό μας και θέλουμε να πηγαίνει ολοένα και ψηλότερα.

Μάλιστα, δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε πως αυτήν τη στιγμή συγκαταλέγεται στους 10 μεγαλύτερους stars του ΝΒΑ, έστω κι αν παίζει σε μία ομάδα που δεν πρωταγωνιστεί.

Την περασμένη εβδομάδα ο Γιάννης έδωσε μία συνέντευξη στη δημοφιλή εκπομπή του CBS, «60 minutes», όπου είπε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.

Από χθες το βράδυ, που ανακοινώθηκε η θεαματικότητα του συγκεκριμένου προγράμματος, άπαντες στη χώρα μας έχουν ξεχειλίσει από εθνική περηφάνια. Η εκπομπή είχε θεαματικότητα 16,3%, τη μεγαλύτερη την τελευταία δεκαετία. Ήταν τα τέλη του 2008, όταν φιλοξενήθηκε στο show το ζεύγος Ομπάμα, στην πρώτη συνέντευξη μετά την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ, όταν και έκανε 17,4% θεαματικότητα.

Σε αρκετά ελληνικά sites έπαιξε πολύ η είδηση αυτή, ενώ δεν έλειψαν και οι υπερβολές του στιλ «Ο Γιάννης πλησιάζει τον Ομπάμα» κ.λπ. Στα… πολύπαθα social media, δε, εννοείται πως εμφανίστηκαν πολλοί υπερήφανοι Έλληνες, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τις αμερικανικές θεαματικότητες!

Κανείς, μα κανείς, είτε σκόπιμα είτε από άγνοια δεν εντόπισε μία βασική λεπτομέρεια, που δεν είναι καθόλου λεπτομέρεια, αλλά η ουσία του ζητήματος.

Η εκπομπή που παρουσιάστηκε η συνέντευξη Αντετοκούνμπο έκανε το ρεκόρ θεαματικότητας, αλλά η πλειονότητα του κόσμου στην Αμερική δεν την παρακολούθησε για χάρη του Greek Freak.

Κύριο θέμα του προγράμματος ήταν η αποκλειστική συνέντευξη της Στόρμι Ντάνιελς, της πορνοστάρ που ισχυρίζεται πως είχε σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ!

Γι’ αυτό έκατσε τόσος πολύς λαός να δει την εκπομπή, που απλά στο τέλος της είχε και το section με τον Αντετοκούνμπο.

Λένε ότι δεν χρειάζεται να αφήνουμε μια λεπτομέρεια να χαλάσει μια ωραία ιστορία, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον χάθηκε η ουσία και αποκρύφτηκε η αλήθεια. Όχι τίποτα άλλο, αλλά κι ο Αντετοκούνμπο δεν έχει ανάγκη από τέτοιες αβάντες. Ο κόσμος τον εκτιμάει έτσι κι αλλιώς…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ