Αθλητισμος

Σύσσωμη η Φλωρεντία αποχαιρετά τον αρχηγό της (εικόνες, video)

«Είσαι το φως για όλους μας. Σε ευχαριστούμε Ντάβιντε»

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
astori_1.jpg

Στην εκκλησία «Σάντα Κρότσε» της Φλωρεντίας τελέστηκε σήμερα η κηδεία του αρχηγού της Φιορεντίνα, Ντάβιντε Αστόρι που έφυγε από τη ζωή στον ύπνο του την Κυριακή 4 Μαρτίου.

gettyimages-929175668_1.jpg
Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν ήταν κι αυτός εκεί / Gabriele Maltinti / GettyImages


Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν πλήθος προσωπικοτήτων από την αθλητική και όχι μόνο ζωή της χώρας, όπως οι Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Τζιόρτζιο Κιελίνι, Φραντσέσκο Τότι, Πίπο Ιντζάγκι, σύσσωμες οι ομάδες των Φιορεντίνα και Ίντερ, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και άλλοι.

gettyimages-929125112.jpg
Ο Ματέο Ρέντσι έδωσε το παρών / Gabriele Maltinti

Οι οργανωμένοι οπαδοί των Βιόλα χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές της αιώνιας αντιπάλου Γιουβέντους, που αφιέρωσαν την πρόκριση τους στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ στον αδικοχαμένο φίλο τους και έτσι κύλησαν όλα ομαλά.

Στην πιο συγκλονιστική στιγμή της ημέρας ο μέχρι πρότινος συμπαίκτης και φίλος του στη Φιορεντίνα Μίλαν Μπαντέλ διάβασε τον επικήδειο λόγο της ομάδας προς τον αρχηγό της. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είσαι ο αδερφός και ο γιος που όλοι θα ήθελαν να έχουν. Οι γονείς σου δεν έχουν τίποτα κακό να πουν. Εσύ είσαι το ποδόσφαιρο. Το πραγματικό ποδόσφαιρο. Το αγνό ποδόσφαιρο των παιδιών. Ντάβιντε, είσαι απλός, ευθύς, πραγματιστής. Με το βαθύ βλέμμα σου κοιτάζεις τον άλλο και μένεις εκεί. Δεν είσαι σαν τους άλλους. Κατάφερες να μιλήσεις στην ψυχή μας, να μας δείξεις τον δρόμο, να δώσεις κίνητρο στους νεότερους. Έχεις το χάρισμα να μιλάς μια παγκόσμια γλώσσα, να απευθύνεσαι στην καρδιά μας, λίγοι έχουν αυτό το δώρο. Είσαι ο καλύτερος συμπαίκτης που θα μπορούσε να ονειρευτεί κάποιος όταν ξεκινούσε αυτό το όμορφο παιχνίδι. ​Οι σκέψεις μας είναι με τη μητέρα, τον πατέρα σου, τα αδέρφια σου, στη Φραντσέσκα και την πριγκίπισσα Βιτόρια (η μόλις 2 ετών κόρη του). Ήσουν ένας άντρας με κεφαλαίο Α και αυτό θα της το πούμε. Είσαι το φως για όλους μας. Σε ευχαριστούμε Ντάβιντε»

Funerali #Astori: le parole del fratello di Davide e di Milan Badelj, 08.03.18


Τέλος, αξίζει να τονιστεί η κίνηση του Προέδρου της Φιορεντίνα Ντιέγκο Ντέλα Βάλε, ο οποίος συμβολικά ανανέωσε το συμβόλαιο του Ντάβιντε Αστόρι για έναν ακόμη χρόνο και το ποσό του 1,3 εκατομμυρίου που είχε λαμβάνειν θα δοθεί τιμητικά στη σύζυγο και τη δίχρονη κόρη του.

gettyimages-929164224.jpg
Οι φίλοι των Βιόλα είπαν το τελευταίο αντίο στον αρχηγό τους / Gabriele Maltinti


Οι φίλοι της Φιορεντίνα στο τελευταίο Ciao στον αρχηγό τους

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ