Αθλητισμος

Θεσσαλονίκη: Εισβολή ακροδεξιών σε αγώνα του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος

Στο νοσοκομείο δύο άτομα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
drink324234.gif

Άγρια συμπλοκή μεταξύ οπαδών σημειώθηκε το Σάββατο λίγο μετά το τέλος του αγώνα για το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ανάμεσα στις Ελπίδες Σταυρούπολης και στην Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας.

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα οι κερκίδες του γηπέδου στο ΕΑΚ Σταυρούπολης μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης. Μπουνιές, κλοτσιές και χτυπήματα με ρόπαλα δεν σταματούσαν να πέφτουν, με δύο ανθρώπους να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα epsm24, περίπου 100 άτομα με ασπρόμαυρα διακριτικά, φορώντας κράνη και κρατώντας ξύλα στα χέρια, «μπούκαραν» στην κερκίδα και επιτέθηκαν σε 30-40 φιλάθλους της Προοδευτικής που βρέθηκαν στο γήπεδο. Αντικρουόμενες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους επιτιθέμενους βρίσκονταν και οπαδοί του ΠΑΟΚ. Αιτία των επεισοδίων φέρεται να είναι η στάση των φίλων της Προοδευτικής στο θέμα ονομασίας των Σκοπίων και το γεγονός ότι πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

«Εγινε πεσιμο πιθανότατα από χουλιγκανς του ΠΑΟΚ στο ματς της Προοδευτικης Τουμπας στη Σταυρουπολη, Υπάρχουν δύο ελαφρά τραυματίες.

» Σε αντίδραση για τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο απόψε μετά τις 23.00 το βράδυ, αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν πορεία κοντά στο Δημαρχείο Παύλου Μελά υπό την ισχυρή επίβλεψη της αστυνομίας» επισημαίνεται σε μήνυμα που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Indymedia.

«Η Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας είναι μια αυτοοργανωμένη ερασιτεχνική ομάδα με αντιφασιστικά, αντιρατσιστικά και αντισεξιστικά χαρακτηριστικά. Στις 17/2 οι οπαδοί και οι παίχτες της ομάδας δέχτηκαν προσχεδιασμένη και οργανωμένη επίθεση από ομάδα φασιστών, με αφορμή το “Μακεδονικό”.

» Οι φασίστες μπήκαν στο γήπεδο της Σταυρούπολης μόλις έληξε ο αγώνας και η επίθεση απωθήθηκε. Άμεσα συγκεντρώθηκε αλληλέγγυος κόσμος και αποχωρήσαμε από το γήπεδο, με δύο ελαφρά τραυματίες.

» Αν εκτός από φασίστες ήταν ταυτοχρόνως και οπαδοί κάποιας ομάδας (όπως αναφέρθηκε σε κάποια σάιτ) δεν το γνωρίζουμε. Πρόκειται για μια ξεκάθαρα φασιστική επίθεση και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε.. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ» αναφέρει από τη μεριά της σε ανακοίνωση η Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ