Αθλητισμος

Τελικός που μυρίζει μπαρούτι (video)

Ολυμπιακός και ΑΕΚ διεκδικούν στο Ηράκλειο το Κύπελλο μπάσκετ, παρουσία 6.000 μαθητών

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4375163.jpg
EUROKINISSI/ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Ήταν 16 Ιουλίου του 1980, όταν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ συναντήθηκαν για τελευταία φορά σε τελικό Κυπέλλου στο μπάσκετ. Τότε τα μεγάλα ματς γίνονταν ακόμη στο Καλλιμάρμαρο και οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 85-80.

Από τότε πολλά έχουν αλλάξει γενικότερα και σήμερα στο Ηράκλειο της Κρήτης, έχουμε τον Ολυμπιακό ξεκάθαρο φαβορί και την «Ένωση» αουτσάιντερ.

Πριν ασχοληθούμε με τον αγώνα, υπάρχουν άλλα πιο σοβαρά ζητήματα. Την Παρασκευή το βράδυ, περίπου 100 φίλοι της ΑΕΚ ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν με το πλοίο για την Κρήτη, αλλά λίγο πριν επιβιβαστούν δέχτηκαν επίθεση από αγνώστους μέσα στο λιμάνι του Πειραιά. Υπήρξε ανταλλαγή φωτοβολίδων και ρίψη μολότοφ, μέχρι να επέμβει η αστυνομία με δακρυγόνα.

Το ένα παράδοξο είναι τι δουλειά είχαν 100 άτομα να φύγουν από την Αθήνα για να πάνε στο Ηράκλειο, αφού εδώ και καιρό έχει αποφασιστεί ότι το παιχνίδι θα γίνει με την παρουσία μαθητών (και των δασκάλων τους) απ’ όλο το νησί. Και προφανώς, οι συγκεκριμένοι δεν ήταν ανήλικοι που κατέβαιναν για… πενθήμερη εκδρομή.

Το άλλο «φοβερό» είναι ότι το Λιμενικό μπήκε μέσα στο πλοίο πριν αυτό αναχωρήσει και κατέβασε κάτω τους φίλους της ΑΕΚ, παρότι αυτοί είχαν πληρώσει κανονικά ακτοπλοϊκό εισιτήριο!

Αυτό που μετράει πια, είναι να δούμε πως θα αποφευχθούν οι διενέξεις στην πόλη του Ηρακλείου από ντόπιους οπαδούς και αν μέσα στο κλειστό «Δύο Αοράκια» θα υπάρχουν όντως μόνο μαθητές.

Διότι στο παρελθόν όποτε επιχειρήθηκε κάτι αντίστοιχο (κυρίως σε διοργανώσεις βόλεϊ), οι ανήλικοι ήταν μειονότητα στο γήπεδο…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ