Αθλητισμος

Η Σούπερ Λιγκ… αλλάζει

Η NOVA αποφάσισε να σταματήσει την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
super-league322323.jpg
EUROKINISSI

Μέχρι εφέτος το συνδρομητικό κανάλι NOVA είχε όλα τα δικαιώματα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Σούπερ Λιγκ, μοιράζοντας χρήματα και στις 16 ομάδες.

Βλέποντας, όμως, το ενδιαφέρον του κόσμου να φθίνει, η διοίκηση του καναλιού αποφάσισε να σταματήσει από το καλοκαίρι την κεντρική διαχείριση. Βάσει συμβολαίου είχε το δικαίωμα να το κάνει και έτσι από το καλοκαίρι θα διαπραγματευτεί με τον κάθε σύλλογο ξεχωριστά.

Αυτό ήδη γίνεται από εφέτος με τον ΠΑΟΚ και από τη νέα σεζόν θα ισχύει κάτι αντίστοιχο με όλες τις υπόλοιπες ομάδες.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι η NOVA θα προτείνει συμφωνίες μόνο σε όσες ομάδες θέλει και με χρήματα που αυτή επιθυμεί και μπορεί να προσφέρει. Θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα κάνει πρόταση και στις 16 ομάδες, ενώ δεν είναι απαραίτητο πως από έναν σύλλογο θα πάρει το πακέτο όλων των εντός έδρας αγώνων του.

Μοιάζει σχεδόν σίγουρο πια πως οι «μεγάλες» ομάδες θα μαζέψουν όσο… χαρτί μπορεί να υπάρξει και οι μικρότερες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οικονομικό πρόβλημα.

Η NOVA από πέρυσι είχε ζητήσει τη σταδιακή μείωση των ομάδων σε 12 και την ανάδειξη πρωταθλητή μέσω πλέι οφ, κάτι που θα σήμαινε ενδιαφέρον ως το τέλος της σεζόν και περισσότερα ντέρμπι, αλλά η Σούπερ Λιγκ δεν το εφάρμοσε, κρατώντας τον αριθμό των ομάδων στις 16, ώστε να μην υπάρξουν πολλοί δυσαρεστημένοι…

Και η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα ένα σοβαρό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μπορεί να υπάρξει μόνο με λίγες ομάδες στην Α’ κατηγορία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ