Αθλητισμος

Παιδιά, ψυχραιμία!

Ολυμπιακός και ΑΕΚ κοντράρονται σήμερα για το Κύπελλο και η κατάσταση τείνει να ξεφύγει

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4238280.jpg
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI

Τα τελευταία χρόνια, από τότε που η ΑΕΚ άρχισε να… επιστρέφει, κάθε παιχνίδι της με τον Ολυμπιακό απαρτίζεται από τρία ημίχρονα. Τα δύο αγωνιστικά και ένα ακόμα, όπου πάντοτε υπάρχουν τσακωμοί, γκρίνιες, παράπονα. Εκατέρωθεν.

Τα έφερε έτσι η τύχη, ώστε οι δυο τους να συναντηθούν τρεις φορές μέσα σε 15 μέρες.

Η αρχή γίνεται σήμερα στις 19.30 με τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου, η συνέχεια ξανά στο Καραϊσκάκη στις 4 Φλεβάρη με το ντέρμπι πρωταθλήματος και στις 7/2, θα γίνει στο ΟΑΚΑ η ρεβάνς για το Κύπελλο.

Το κακό στην υπόθεση είναι πως έχει ξεκινήσει από πολύ νωρίς ο πόλεμος σε δηλώσεις και ανακοινώσεις, ενώ κανένα απ’ αυτά τα ματς δεν είναι αδιάφορο. Όλα κρίνουν κάτι σημαντικό, πολύ παραπάνω από το γόητρο του κάθε μονομάχου.

Το αμφισβητούμενο πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ξάνθη εξόργισε τους ΑΕΚτζήδες, ενώ στον Πειραιά φοβούνται πως η αντίπαλός τους θα ευνοηθεί στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Γι’ αυτό και ζήτησαν ξένους διαιτητές για όλα τα ντέρμπι ως το τέλος της σεζόν. Το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό και σήμερα θα σφυρίξει ο Τάσος Σιδηρόπουλος. Αμέσως ο Σάββας Θεοδωρίδης έριξε λάδι στη φωτιά, λέγοντας πως «ο συγκεκριμένος διαιτητής είναι άρρωστος αντι-Ολυμπιακός», με την ΑΕΚ να αντιδρά, την ΚΕΔ να καταγγέλλει τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού στον αθλητικό εισαγγελέα και την ΟΥΕΦΑ να ζητάει την τιμωρία όσων εκφράζονται κατά διαιτητών.

Από τη μεριά της, η «Ένωση» απαίτησε και πέτυχε την παρουσία του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή, Βίτορ Μέλο Περέιρα, στα τρία ματς με τον Ολυμπιακό!

Μέσα σε αυτό το κλίμα χάους και μίσους, είναι λογικό να επηρεάζεται ο κόσμος, που μπορεί να τινάξει ένα ματς στον αέρα, ανεξαρτήτου ομάδας και οπαδικής προτίμησης.

Η σημερινή είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στο «Καραϊσκάκη» μετά τον περσινό ημιτελικό Κυπέλλου, όπου η ΑΕΚ νίκησε με 2-1 χάρη σε γκολ του Πατίτο, ο οποίος είχε κάνει κοντρόλ με το χέρι σε αυτή τη φάση.

⚽️🏆 Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-2 Στιγμιότυπα | Κύπελλο Ελλάδας | Ημιτελική φάση 1ος αγ. {13/4/2017}

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ