Αθλητισμος

VARάτεεεεεεεεεεε!

Το VAR άρχισε να αμφισβητείται από τα παπαγαλάκια των συμφερόντων πριν ακόμη εφαρμοσθεί στο πρωτάθλημα

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18737684.jpg
EPA/CLAUDIO PERI

Λυπάμαι που το λέω αλλά έτσι όπως είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα όχι το VAR δεν μας σώζει, αλλά ούτε ο θεός ο ίδιος να κατεβεί και ν’ αρχίσει να σφυρίζει στα ντέρμπι.

Ήδη με το που ανακοινώθηκε η εφαρμογή του από του χρόνου, τα παπαγαλάκια τού κάθε συστήματος ποδοσφαιρικής εξουσίας άρχισαν να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους! Δεν την γουστάρουν την καθαρότητα και την διαφάνεια. Δεν την έχουν συνηθίσει. Ψάχνουν λοιπόν από τώρα τρόπους να την αμφισβητήσουν. Και επειδή με το νέο σύστημα τις αποφάσεις δεν τις παίρνει το μηχάνημα αλλά ο άνθρωπος - διαιτητής, θα έρθει η στιγμή που θα πηγαίνει ο ρέφερι, θα βλέπει την φάση, θα σφυρίζει αυτό που είδε στην οθόνη της τηλεόρασης αλλά αμέσως μετά ο κάθε Φίτσουλας, επειδή θα διαφωνεί, θα τα χώνει στην διαιτησία συνολικά που «άλλα βλέπει και άλλα δίνει»! Θα υπάρχουν άλλωστε πάντα ένας Σάββας Θεοδωρίδης, ένας Βασίλης Κωνσταντίνου ένας Μελισσανίδης ή ένας Σαββίδης junior, που θα ξέρουν... καλύτερα τους κανονισμούς και θα βγάζουν τρελό και το μηχάνημα και τον ρέφερι!

Μετά έχουμε τους «αδέσμευτους» δημοσιογράφους που ήδη άρχισαν να εκφράζουν αντιρρήσεις. Θα το έχετε παρατηρήσει και στις ζωντανές τηλεοπτικές μεταδόσεις... Όταν διαφωνούν σε μια φάση ο διαιτητής με τον δημοσιογράφο, το δίκιο το έχει πάντα ο... δημοσιογράφος! Αποκλείεται ο διαιτητής να ξέρει καλύτερα. Και φυσικά, επειδή έχει την  δυνατότητα να μιλάει εκείνη την στιγμή σε εκατομμύρια ανθρώπους πολλοί από τους οποίους είναι το ίδιο άσχετοι, παρασύρει ένα μεγάλο κομμάτι του κοινού. Έτσι αρχίζουν οι οπαδοί να φωνάζουν διαμορφώνοντας κλίμα και καταστάσεις ανάλογα με την ομάδα που υποστηρίζουν και τα συμφέροντα που υπηρετούν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ