Αθλητισμος

Σκληράδα και ευαισθησία - 32χρονος με σύνδρομο Down έπαιξε αγώνα MMA με το ίνδαλμά του (video)

O Diego Sanchez έκανε το όνειρο του Isaac Marquez πραγματικότητα στο ρινγκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Diego "The Nightmare" Sanchez vs Isaac "The Shermanator" Marquez at Jackson Wink Fight Night 2

Μπορεί οι αθλητές του ΜΜΑ να φημίζονται για την σκληρότητα τους, όμως ο Diego Sanchez απέδειξε ότι έχουν αρκετή καλοσύνη μέσα τους. Τι άλλο θα μπορούσε να πει κάποιος μετά την κίνηση του 35χρονου να αντιμετωπίσει στο οκτάγωνο έναν φαν του, ο οποίος πάσχει από σύνδρομο down.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στην αρχή του έτους, όταν ο Isaac Marquez επισκέφτηκε το γυμναστήριό που προπονείται ο αθλητής του MMA, απλά για να δει πως είναι μέσα και να παρακολουθήσει μία προπόνηση. Ο «λεοντόκαρδος» όπως είναι το παρατσούκλι του, τον πλησίασε και τον ρώτησε αν του αρέσει το MMA. Η απάντηση που έλαβε ήταν θετική και τότε του έκανε την μεγάλη ερώτηση: «Ήρθες απλά για να δεις ή θέλεις να προπονηθείς κιόλας», λαμβάνοντας νέα θετική απάντηση.

Έκτοτε οι δυο τους έχουν γίνει κολλητοί, καθώς ο Diego Sanchez αποτελεί τον προσωπικό προπονητή του. «Οι άνθρωποι με σύνδρομο down δεν ξεπερνούν τα 45 χρόνια ζωής. Ο Isaac είναι 32 και θέλω αυτός ο νεαρός να παραμείνει υγιής. Η εξάσκηση και οι πολεμικές τέχνες βοηθούν στο να τα καταφέρει», είπε χαρακτηριστικά.

Έτσι, φτάσαμε στο σημείο οι δυο τους να διασταυρώσουν τα ξίφη τους μέσα , σε έναν αγώνα που συγκίνησε όσους τον παρακολούθησαν, καθώς νικητής αναδείχθηκε με υποταγή ο Isaac «The Shermanator» Marquez.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ