Αθλητισμος

Γιατί ο Ολυμπιακός έχασε την ταυτότητά του

Συνηθισμένος τα προηγούμενα χρόνια να του έρχονται όλα εύκολα, βλέπει τα φετινά ζόρια και βρίσκεται έξω από τα νερά του

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4312819.jpg
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI

Από την αρχή της χρονιάς υπάρχει στον Ολυμπιακό ένας γενικότερος εκνευρισμός που δεν αφήνει την ομάδα να βρει πατήματα, να χαρεί τις όποιες νίκες και να διαχειριστεί με ψυχραιμία τις αποτυχίες της.

Στο τελευταίο φετινό ματς του Champions League με την Γιουβέντους, παρ' ότι το σύνολο στάθηκε σε γενικές γραμμές συμπαθητικά, η κερκίδα έβγαζε μια συνεχή ένταση χωρίς φανερό λόγο. Ο κόσμος έδειξε πως δεν πήγε στο γήπεδο για να χαρεί αλλά για να εκτονωθεί. Περισσότερο στόλιζε με «ουουού» τους αντίπαλους και τον διαιτητή παρά ενθάρρυνε τους δικούς του παίκτες. Ήταν μια περίεργη και αρνητικά φορτισμένη ατμόσφαιρα χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος αφού τα πάντα είχαν κριθεί και τον μόνο που ενδιέφερε τον Ολυμπιακό ήταν να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χωρίς άγχος.

Ίδια κατάσταση επικρατεί και στα αποδυτήρια. Με τέσσερις σερί νίκες τον τελευταίο καιρό στο πρωτάθλημα, σχεδόν κανένας δεν ευχαριστιέται ιδιαίτερα. Οι περισσότεροι ζουν μέσα στη πίεση. Με εξαίρεση το 5-1 απέναντι στον Πλατανιά, τα υπόλοιπα παιχνίδια βγήκαν με ζόρι. Και σα να μην έφτανε αυτό, η διοίκηση ανακοίνωσε λίγες ώρες πριν το ματς με την Γιούβε ότι αποφάσισε να διώξει τέσσερις παίκτες (Καπίνο, Ζντιέλαρ, Καρσελά και Μίλιτς) μεταθέτοντας την συζήτηση από τον αγώνα στο... «ποιοι μένουν - ποιοι φεύγουν».

Τέτοια παιδικά λάθη γίνονται από την αρχή της σεζόν. Οι θεατές ασχολούνται περισσότερο με τους διαιτητές και τον... Θόδωρο Θεοδωρίδη που τάχα υπονομεύει την ομάδα από το πόστο του στην UEFA. Οι παίκτες κουβαλάνε στις πλάτες τους την αρνητική ενέργεια που εισπράττουν. Και ολόκληρο το κλαμπ βρίσκεται μπροστά σε ένα αδιέξοδο που δεν το βοηθάει να χτυπήσει ούτε τον ελληνικό τίτλο.

Στην πραγματικότητα ο Ολυμπιακός ως οργανισμός έχει χάσει την ταυτότητά του. Επειδή συνήθισε τα προηγούμενα χρόνια να του έρχονται όλα εύκολα από την αρχή ως το τέλος, τώρα βλέπει ότι υπάρχουν ζόρια.

Βρίσκεται λοιπόν έξω από τα νερά του. Και μένει να φανεί αν θα προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση ή αν θα εξακολουθήσει να... κλωτσάει σαν μικρό κακομαθημένο παιδί όσο δεν του πάνε καλά τα πράγματα με συνέπειες που δεν αποκλείεται να πληρώσει χάνοντας και το πρωτάθλημα μετά από 7 σερί χρόνια...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ