Αθλητισμος

«Είμαι ένοχος» - Ο πρώην γιατρός της εθνικής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ κακοποίησε σεξουαλικά επτά κορίτσια

Ο Λάρι Νάσερ ζήτησε συγγνώμη που «ένα σπίρτο εξελίχτηκε σε μια ανεξέλεγκτη πυρκαγιά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λάρι Νάσαρ

Την ενοχή του για δεκάδες πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης, αποδέχτηκε ο πρώην γιατρός της εθνικής ομάδας γυμναστικής των Ηνωμένων Πολιτειών, Λάρι Νάσερ.

Στον πρώην γιατρό ασκήθηκαν διώξεις για σεξουαλική κακοποίηση και ασέλγεια σε βάρος επτά κοριτσιών, εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν αθλήτριες της γυμναστικής, το διάστημα που εργαζόταν για την εθνική ομάδα και το πανεπιστήμιο της πολιτείας του Μίσιγκαν.

Το κατηγορητήριο περιελάμβανε τουλάχιστον 125 καταγγελίες, ανάμεσα στις οποίες σπουδαίων αθλητριών, αλλά και ασθενών οι οποίες απλά τον επισκέφτηκαν στο ιατρείο του.

Μετά την ομολογία της ενοχής του η ποινή που ενδέχεται να επιβληθεί στον 54χρονο Αμερικανό είναι 25 χρόνια κάθειρξη.

Απευθυνόμενος στο ακροατήριο του δικαστηρίου ο Νάσαρ δήλωσε ότι αποδέχεται την ενοχή του «για να προχωρήσει η κοινότητα της γυμναστικής μπροστά, να ξεπεράσει αυτό που συνέβη και να σταματήσει ο πόνος για τα θύματά του. Ζητώ συγγνώμη που αυτό το σπίρτο εξελίχθηκε σε μια ανεξέλεγκτη φωτιά που κατέκαψε το δάσος».  

Η αρχή φέρεται να έγινε το 1998 όταν ο Νασάρ ασέλγησε σε ένα κορίτσι 13 ετών στο σπίτι του. Αυτή ήταν η υπόθεση που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τον 54χρονο γιατρό. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε στο σπίτι του υλικό παιδικής πορνογραφίας για το οποίο ήδη έχει προφυλακιστεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ