Αυτοκινηση

Volvo V40 Cross Country: Το στιλ της πόλης συναντά την περιπέτεια

Ένα premium αυτοκίνητο για τους ανθρώπους της πόλης που είναι πάντα έτοιμοι για περιπέτεια

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 636
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Volvo V40 Cross Country

Η περιπέτεια της καθημερινότητας. Αυτό δεν είναι ένα από τα ζητούμενα της αστικής διαβίωσης; Το να έχουμε τη δυνατότητα να «αποδράσουμε» από τον περιοριστικό κλοιό μιας πόλης και σε ελάχιστο χρόνο να βρεθούμε στη δραστική εναλλαγή των εικόνων της φύσης; Και να που πλέον μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε με τρόπο ξεχωριστό, ποιοτικό και ασφαλή. Με λίγα λόγια, με τους προσδιορισμούς  αυτούς περιγράφεται ουσιαστικά το Volvo V40 Cross Country!

Ένα premium στιβαρό hatchback που συνδυάζει σκανδιναβικό στιλ με την προσωπικότητα ενός εξερευνητή της υπαίθρου. Το ύψος του αμαξώματος είναι πλεονέκτημα τόσο μέσα όσο και έξω από την πόλη, ενώ η ευελιξία του κάνει απολαυστική κάθε σας εξόρμηση, όπου και αν σας οδηγήσει.

Volvo V40 Cross Country

Σχεδιαστικά, η πρόσφατη ανανέωση που έκανε η Volvo στο V40 Cross Country το κατέστησε ακόμα πιο μοντέρνο και κομψό. Με νέα γρίλια και φωτιστικά σώματα, σπορ ζάντες και ανανεωμένη χρωματική παλέτα εξωτερικά, παράλληλα με ακόμα πιο πολυτελή υλικά και ταπετσαρίες, διακοσμητικά αλουμινίου ή ξύλου στο εσωτερικό, το V40 Cross Country πιστοποιεί την premium υπόστασή του. Άλλωστε, για αυτή του τη σχεδίαση  βραβεύτηκε με το Brand Design Language Award 2016 από την επιτροπή Car Design Award, που απονεμήθηκε στη Volvo ως αναγνώριση για τη συνεισφορά της στο σύγχρονο αυτοκινητικό design. 

Παράλληλα με τις εξωτερικές αλλαγές, διαφοροποιείται και η χρωματική παλέτα στην οποία προσφέρονται τα μοντέλα. Κυριαρχούν δύο ολοκαίνουργιες, μοντέρνες αποχρώσεις του μπλε, οι Amazon Blue και Denim Blue, καθώς και τρία ακόμα χρώματα που ήδη προσφέρονται σε άλλα μοντέλα της Volvo αλλά κάνουν το ντεμπούτο τους στη σειρά 40: πρόκειται για τα Bursting Blue, Mussel Blue και Luminous Sand.

Volvo V40 Cross Country

Στο εσωτερικό, υπάρχουν νέες, εντυπωσιακές ταπετσαρίες, στο ίδιο εντυπωσιακό μοτίβο που είχε πρωτοπαρουσιάσει η Volvo Cars στο Concept Estate και, όπως συνηθίζει η Volvo, τις «πέρασε» και στην παραγωγή. Διαθέσιμη είναι πλέον και η επιλογή δίχρωμου, πολύ κομψού ανθρακί/μπεζ δερμάτινου τιμονιού καθώς και νέες διακοσμητικές επιφάνειες αλουμινίου για την κεντρική κονσόλα, σε τρεις νέες διαφορετικές επιλογές (Milled Aluminium, Black Grid Aluminium και Stealth). Τέλος, προσφέρονται εξωτερικές, μοντέρνες ραφές στα καθίσματα και στις πλαϊνές ταπετσαρίες για πιο σπορ εμφάνιση και για πρώτη φορά, προαιρετικά, μαύρη επένδυση στην επιφάνεια της οροφής.

Στο δρόμο

Το νέο V40 Cross Country εξοπλίζεται με τα τελευταίας τεχνολογίας κινητήρια συστήματα της οικογένειας Drive-E, τα οποία είναι σχεδιασμένα, εξελιγμένα και κατασκευασμένα από την ίδια τη σουηδική μάρκα. Προσφέρουν επίπεδα ισχύος από 120 έως και 245 ίππους, παράλληλα με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων που ξεκινούν από μόλις 82 γρμ./χλμ. CO2. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η T3 έκδοση των 152 ίππων, η οποία προσφέρεται με το νέο αυτόματο κιβώτιο Geartronic με τις 6 σχέσεις.

Volvo V40 Cross Country

Το Volvo V40 Cross Country είναι σχεδόν έναν πόντο υψηλότερο από την «απλή» έκδοση του μοντέλου, ενώ οι πιο δυναμικοί προφυλακτήρες, αλλά και οι  λεπτομέρειες, όπως τα προστατευτικά του αμαξώματος, δεν το διαφοροποιούν μόνο, αλλά του προσδίδουν και την απαιτούμενη off-road ταυτότητά του.

Η τεχνολογία τετρακίνησης AWD με Instant Traction σάς δίνει το πλεονέκτημα της ευστάθειας στην οδήγηση και της πρόσφυσης σε οποιαδήποτε επιφάνεια και σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Καθώς οι συνθήκες οδήγησης μεταβάλλονται συνεχώς, η ισχύς του κινητήρα κατανέμεται στους τροχούς με το καλύτερο κράτημα.

Volvo V40 Cross Country

Το V40 Cross Country αποτελεί πρότυπο ασφάλειας όχι μόνο στην κατηγορία του αλλά για ολόκληρη την αυτοκίνηση. Πρόκειται για το μόνο αυτοκίνητο που διαθέτει αερόσακο πεζού στο βασικό του εξοπλισμό, ενώ εξοπλίζεται προαιρετικά -εκτός άλλων- και με ανίχνευση πεζών και δικυκλιστών με αυτόματο φρενάρισμα. Σημειώνεται ότι όταν είχαν δοκιμαστεί τα V40 και V40 Cross Country είχαν επιτύχει τη μεγαλύτερη βαθμολογία που είχε σημειωθεί μέχρι τότε στις δοκιμές του Euro NCAP, του έγκυρου οργανισμού δοκιμών για νέα μοντέλα. Έμφορτο τεχνολογιών, όντας στην κορωνίδα των ασφαλέστερων αυτοκινήτων που κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους, το V40 Cross Country είναι ακόμα πιο ολοκληρωμένο, πιο ελκυστικό και πιο προσιτό. Από τη μακρά λίστα των συστημάτων ασφαλείας, να ξεχωρίσουμε το σύστημα City Safety 2ης γενιάς για αποφυγή συγκρούσεων μέχρι τα 50 km/h, επτά αερόσακους και συστήματα προστασίας αυχένα στις οπίσθιες συγκρούσεις (WHIPS). Ο δε, επίσης, πλούσιος εξοπλισμός ενημέρωσης και διασκέδασης περιλαμβάνει το σύστημα infotainment Sensus με έγχρωμη οθόνη 7’’ και χειριστήρια στο τιμόνι, οθόνη 8’’ στη θέση του πίνακα οργάνων και αισθητήρες παρκαρίσματος.

Οι τιμές για το Volvo V40 Cross Country 1.5 T3 Ocean Race A/T αρχίζουν από €26.350.

«Volvo Come True»

Σύμφωνα με πρόσφατη σχετική ανακοίνωση της Volvo Car Hellas, τώρα ο καθένας μπορεί να αποκτήσει το Volvo που ονειρευόταν, σε ειδικές τιμές και προνομιακά οφέλη, μιας και σημαντικός αριθμός ετοιμοπαράδοτων αυτοκινήτων V40, V40 Cross Country, S60, S60 Cross Country και XC60 Model Year 2017 διατίθεται από το επίσημο δίκτυο Volvo με χρηματοοικονομικά οφέλη που ξεκινούν από €1.800 συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. για το V40, έως €9.000 συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α για το XC60 MY 2017.

Volvo V40 Cross Country

Εκτός από σημαντικά προϊόντα που απευθύνονται στο αίσθημα αξιοπιστίας των καταναλωτών, τώρα η κεντρική αντιπροσωπεία προσεγγίζει το ευρύτερο αγοραστικό κοινό, δίνοντας εναλλακτικές λύσεις απόκτησης προκειμένου να κάνει τα μοντέλα της ακόμη πιο προσιτά στους οδηγούς.

To «Volvo Come True» έρχεται να συμπληρώσει τη νέα εμπορική καμπάνια της μάρκας η οποία έχει ως στόχο τη δυνατότητα απόκτησης ενός αυτοκινήτου υψηλών σχεδιαστικών και τεχνολογικών προδιαγραφών σε ανταγωνιστική και προσιτή τιμή. Και σύμφωνα με τη μάρκα, πρόκειται για μοντέλα που εκπροσωπούν το μέλλον της τεχνολογίας, της υψηλής αισθητικής και της ασφάλειας.

Volvo V40 Cross Country

Μέσω του Δικτύου Επίσημων Διανομέων της Volvo Car Hellas, ο ιδιώτης ή ελεύθερος επαγγελματίας πελάτης μπορεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2017 να αποκτήσει ένα από τα παραπάνω μοντέλα. Σύμφωνα με τη  Volvo Cars Hellas, η προσφορά ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ