Αθλητισμος

Το παγκόσμιο τένις θρηνεί - Έφυγε σε ηλικία 49 ετών η Γιάνα Νοβότνα (video)

Η Τσέχα πρώην πρωταθλήτρια του Wimbledon πέθανε μετά από μια μακρά μάχη με τον καρκίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έφυγε σε ηλικία 49 ετών η Γιάνα Νοβότνα
Matthew Stockman/Getty-Ideal Images

Έφυγε σε ηλικία 49 ετών και μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο η Τσέχα πρώην πρωταθλήτρια του τένις, Γιάνα Νοβότνα. Η Ένωση Γυναικείου Τένις (WTA) ανακοίνωσε ότι η Νοβότνα έπασχε από καρκίνο και «πέθανε γαλήνια περιτριγυρισμένη από τους συγγενείς της».  
Novotna v Sanchez-Vicario: Classic Wimbledon Rally

Η Νοβότνα πραγματοποίησε μία σημαντική καριέρα, κατακτώντας συνολικά 100 τίτλους σε μονό και διπλό, μεταξύ των οποίων και το Wimbedon το 1998, επικρατώντας στον μεγάλο τελικό της Γαλλίδας Ναταλί Τοζιά με 2-0 σετ (6-4, 7-6). Το ιδιαίτερο στιλ στο σερβίς αποτέλεσε σήμα κατατεθέν της.
Former Wimbledon champion Jana Novotna dies at 49

Παράλληλα, κατέκτησε τρία ολυμπιακά μετάλλια (δύο αργυρά, ένα χάλκινο), ενώ η υψηλότερη θέση στην καριέρα της ήταν το Νο.2 του κόσμου το 1997. Το 2005 εισήλθε στο Tennis Hall of Fame, ενώ όταν ολοκλήρωσε την καριέρα της ασχολήθηκε με την προπονητική.

Η Νόβοτνα κέρδισε τις καρδιές των φίλων της αντισφαίρισης όταν ξέσπασε σε κλάματα μετά την ήττα της από τη Γερμανίδα πρωταθλήτρια του τένις, Στέφι Γκραφ, το 1993. Τότε την είχε παρηγορήσει η Δούκισσα του Κεντ. «Η Γιάνα ήταν πηγή έμπνευσης για όλους που είχαν την ευκαιρία να την γνωρίσουν εντός και εκτός των γηπέδων», αναφέρει η επικεφαλής της WTA. «Το αστέρι της θα λάμπει για πάντα στην ιστορία του τένις», πρόσθεσε. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ