Αθλητισμος

Η -καθυστερημένη- συγγνώμη του Χιμένεθ

Γραπτώς «απολογήθηκε» ο Ισπανός προπονητής της ΑΕΚ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιμένεθ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Δυστυχώς, πρώτο θέμα μετά το ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΑΕΚ δεν ήταν το ποδόσφαιρο. Δεν ήταν η ισοφάριση των φιλοξενούμενων στο τέλος του ματς, δεν ήταν η συνεχής και συναρπαστική μάχη για την πρώτη θέση ανάμεσα σε τόσες ομάδες. Ήταν ο Μανόλο Χιμένεθ.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ έδειξε παρατεταμένα το μεσαίο του δάχτυλο σε φίλους του Παναθηναϊκού, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, δεν θέλησε να αναφερθεί στο θέμα. Το προσπέρασε τεχνηέντως…

Ευτυχώς, μπόλικοι φίλοι της «Ένωσης» στα social media έδειξαν πως υπάρχει ελπίδα. Πάντοτε υπάρχουν οι «θερμοκέφαλοι» που είπαν ότι «ο Μανόλο καλά τους έκανε(!)», αλλά οι περισσότεροι βρέθηκαν απέναντι στον προπονητή της ομάδας τους. «Εμείς δεν θέλουμε τέτοιους ανθρώπους στην ομάδα μας», «εμείς δεν θα γίνουμε… γαύροι» και πολλά ακόμη τέτοια σχόλια μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στο… τρίτο ημίχρονο του αθηναϊκού ντέρμπι.

Με αρκετές ώρες καθυστέρηση, και προφανώς έπειτα από… πιέσεις, ο Ισπανός ζήτησε συγγνώμη μέσω δήλωσης στο επίσημο site της ΑΕΚ: «Βρίσκομαι πολλά χρόνια στα γήπεδα και καταλαβαίνω απόλυτα ότι δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία για τη συμπεριφορά μου στο χθεσινό αγώνα. Καταλαβαίνω απόλυτα και όσους έχουν σπεύσει να με καταδικάσουν. Σε όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής και προπονητικής μου καριέρας ποτέ δεν κρύφτηκα και ουδέποτε αρνήθηκα να αναλάβω τις ευθύνες μου.

»Είμαι ειλικρινά μεταμελημένος και οφείλω μια μεγάλη συγγνώμη πρώτα απ’ όλα απέναντι στην ομάδα μου, η ιστορία και το ήθος της οποίας δεν συνάδουν με τέτοιες συμπεριφορές. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να προσβάλλω τον κόσμο του Παναθηναϊκού, απεναντίας τους σέβομαι απόλυτα, όπως και την ομάδα τους, και η άσχημη αντίδρασή μου είχε να κάνει με έναν συγκεκριμένο οπαδό, ο οποίος από την αρχή του αγώνα με έβριζε στα ιταλικά πίσω από τον πάγκο μου.

Ούτε αυτό όμως μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία ή ελαφρυντικό για εμένα. Για μια ακόμα φορά ζητάω συγγνώμη από όλους όσους πρόσβαλα με την συμπεριφορά μου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ