Αθλητισμος

Οι κίνδυνοι για τον Ολυμπιακό

Τι μπορεί να συμβεί μετά το βούλευμα για τον Μαρινάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
380382-784581.jpg
EUROKINISSI

Ελλάδα η χώρα των άκρων. Πριν ακόμη γίνει γνωστό τι ακριβώς αναγράφει το βούλευμα του συμβουλίου εφετών, δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν κάνει και τη… δίκη. Όπως για παράδειγμα, οι εφημερίδες που υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό και κυκλοφορούν σήμερα με τη λέξη «αθώος», ενώ το πιθανότερο είναι πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης και άλλα 27 άτομα θα κατηγορηθούν για κακούργημα.

Ακόμη κι έτσι να γίνει, και όταν διεξαχθούν οι δίκες, οι (όποιες) τιμωρίες δεν θα είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Έτσι το μεγάλο ενδιαφέρον μεταφέρεται από τον ποινικό κώδικα στον αντίστοιχο αθλητικό.

Αν –και μόνο σε αυτή την περίπτωση- υπάρξουν παράγοντες που κατηγορηθούν για κακούργημα, τότε ίσως οι ομάδες τους μπουν σε μπελάδες. Εκτός από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα υπάρχει κατηγορητήριο για τον Γιάννη Κομπότη (Λεβαδειακός) και Γιώργο Σπανό (Ατρόμητος).

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης ήταν ξεκάθαρος, δηλώνοντας πως «εφόσον τα αναγραφόμενα στα δημοσιεύματα ισχύουν, τότε μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα πρέπει οι κατηγορούμενοι, αυτοί που έχουν παραπεμφθεί με βούλευμα στο ακροατήριο, να σταματήσουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό και εφόσον μιλάμε για ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες, να μεταβιβάσουν και το μετοχικό τους μερίδιο.

Κι εφόσον αυτό δεν γίνει μέσα στις επόμενες 15 μέρες, μπορεί να γίνει με διαπιστωτική πράξη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, δηλαδή δική μας κρατική παρέμβαση, με βάσει τον αθλητικό νόμο 2725 όπως ισχύει και όπως ισχύει και στο καταστατικό της ΕΠΟ πλέον. Περιμένουμε να δούμε, δεν μιλάμε ακόμη με σιγουριά και με βεβαιότητα, αλλά εφόσον αυτό ισχύει, τότε τα επόμενα βήματα είναι αυτά που σας περιέγραψα.»!

Μιας και πρόκειται για την Ελλάδα, το πιθανότερο είναι πως θα γίνουν εικονικές μεταβιβάσεις μετοχών, αν και η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να το… παλέψει το θέμα.

Από ‘κει και πέρα, το μπαλάκι θα πέσει στην αθλητική δικαιοσύνη, που μπορεί να καλέσει τις εμπλεκόμενες ΠΑΕ για τα παιχνίδια που υπάρχει υποψία χειραγώγησης αποτελέσματος. Τότε η μεγαλύτερη ποινή που μπορεί να επιβληθεί στους κατηγορούμενους, είναι ο υποβιβασμός. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ