Αθλητισμος

Έτσι «γυρίζει το φύλλο» ο Ολυμπιακός

Ποιο είναι το αποφασιστικό «κλικ» που μπορεί να ξαναφέρει την ομάδα στα ίσια της 

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379326-782681.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Μέσα από το αναπάντεχο 0-0 με την Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός έχει την χρυσή ευκαιρία να βρει τον εαυτό του μαζί με την δύναμη για «να γυρίσει το φύλλο», να ξαναβγεί μπροστά και να διεκδικήσει στα ίσια το πρωτάθλημα από τους ανταγωνιστές του.

Η απόδοση απέναντι σε μια από τις κορυφαίες ομάδες ήταν ένα ευχάριστο ξάφνιασμα για όλους. Οι περισσότεροι πήγαν στο γήπεδο να απολαύσουν τον Μέσι και τους φίλους του, αλλά βρέθηκαν να χαίρονται, να φωνάζουν για την δική τους ομάδα και να μεταδίδουν ενέργεια -ιδιαίτερα στο ψυχοβγαλτικό τελευταίο δεκάλεπτο όταν το γήπεδο "είχε γύρει".

Κακά τα ψέματα, μα η συνολικότερη φετινή πορεία δημιούργησε απογοήτευση στον κόσμο και ένα είδος πανικού στην διοίκηση.

Τα πρώτα συμπτώματα εκδηλώθηκαν με την απόλυση του Χάσι. Η ομάδα δεν έχει συνηθίσει να χάνει όπως στο 3-2 από την ΑΕΚ κι αυτό άναψε λαμπάκια. Απολύθηκε ο προπονητής, ήρθε ο... συνηθισμένος αντικαταστάτης που δεν μπορείς να τον πεις και προπονητή, μα τίποτα δεν άλλαξε.

Την ανασφάλεια μεγάλωσαν τα μηνύματα - αντιδράσεις των οπαδών μετά το 1-0 από τον Παναθηναϊκό. Η κακή εμφάνιση απέναντι στον προβληματικό αντίπαλο προκάλεσε βροχή από αρνητικά σχόλια για την πολιτική Μαρινάκη συνολικά. Τον κατηγόρησαν στα ίσια ότι μαζεύει εκατομμύρια και αλλάζει την ομάδα κάθε χρόνο με κινήσεις που δεν έχουν ποδοσφαιρική, αλλά μόνο οικονομική λογική.

Απώλεια ψυχραιμίας και η ανακοίνωση κατά της εφημερίδας «Φως των Σπορ» που για 62 χρόνια στηρίζει τον Ολυμπιακό με κριτική διάθεση και με αξιοπρέπεια που δεν αλλοιώθηκε μέσα στον χρόνο, διατηρώντας το κύρος της παρά την φάση ξεφτίλας που περνάει η αθλητική δημοσιογραφία των προέδρων και των παπαγάλων τους.

Αποτέλεσμα: «μηδέν»! Όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις η κατάσταση γύρισε μπούμερανγκ σ εκείνους που την εμπνεύστηκαν και την προκάλεσαν. Οι χειρισμοί - γκάφες πρόδωσαν απλά ανθρώπους που δεν έχουν εμπιστοσύνη στην δουλειά τους και ουσιαστικά δεν περίμεναν καμιά ανάκαμψη στο μέλλον όπως διατυμπάνιζαν με την παραμικρή ευκαιρία. Μοναδικό επιχείρημα που τους είχε απομείνει, το... «μη μιλάτε, γιατί είδατε πώς κατάντησε ο Παναθηναϊκός»!

Τελικά, η λύση βρισκόταν πιο πολύ στο μυαλό. Ούτε σπασμωδικές αλλαγές προπονητών, ούτε γκρίνια, ούτε εσωστρέφεια, ούτε ανόητες ανακοινώσεις. Απλή συγκέντρωση πριν από ένα ματς που θεωρητικά ήταν δυσκολότερο απ εκείνο στο Καμπ Νόου πριν από 15 μέρες.

Οι παίκτες κατάφεραν να μεταμορφωθούν πιο εύκολα απ’ όσο δείχνει η εμφάνιση και το αποτέλεσμα, επειδή άφησαν έξω από τα αποδυτήρια την τοξική ατμόσφαιρα που τους περιτριγύριζε. Κι ο κόσμος το εισέπραξε. Στάθηκε δίπλα κι έφυγε από το γήπεδο χαμογελαστός και «γεμάτος» μετά από πολύ καιρό.

Τώρα τα πράγματα μοιάζουν ευκολότερα καθώς βοηθάει και το ομαλό πρόγραμμα των αγώνων στο πρωτάθλημα. Πρώτα με Πλατανιά, μετά διακοπή λόγω Εθνικής, ύστερα με Λεβαδειακό και πάει λέγοντας. Αν δεν χαλαρώσει πάλι το πράγμα, ίσως δούμε «άλλον» Ολυμπιακό στη συνέχεια...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ