Αθλητισμος

Ο Ολυμπιακός δεν χάρηκε την εμπειρία του Καμπ Νόου (video)

Έχασε με το τιμητικό 3-1 από την Μπαρτσελόνα, αλλά για 80 λεπτά δεν δοκίμασε καν να παίξει μπάλα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
377334-778910.jpg
EPA/ALEJANDRO GARCIA

Ήταν ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στο Καμπ Νόου με έναν και μοναδικό σκοπό: Να μην διασυρθεί. Ο Τάκης Λεμονής εμφάνισε μια ενδεκάδα όπου –τρόπον τινά- επιθετικός ήταν ο μέσος Οτζίτζα Οφόε και με 11 παίκτες γύρω και μέσα στην περιοχή του, προσπάθησε να περιορίσει την Μπαρτσελόνα. Τα κατάφερε, αφού ηττήθηκε με 3-1. Ούτε πολλά γκολ δέχθηκε, ενώ σκόραρε και στο φινάλε με τον πιτσιρικά Νικολάου.

Το πρόβλημα είναι ότι για 80 λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν άφαντοι στον αγωνιστικό χώρο. Έπαιζαν άμυνα και δεν έδειχναν καμία διάθεση να ξεμυτίσουν από τα καρέ τους. Μια μέτρια, σχεδόν προβλέψιμη Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με αυτογκόλ του Νικολάου και καθάρισε το ματς στο δεύτερο μέρος με γκολ των Μέσι και Ντιν. Το σημαντικότερο είναι ότι από το 40ό λεπτό, οι Καταλανοί έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Πικέ.

Ο Ισπανός αμυντικός κατάφερε να πάρει κίτρινη κάρτα για τάκλιν στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Ολυμπιακός ήταν ακίνδυνος, ενώ η δεύτερη που σήμανε και την αποβολή του, έγινε για γκολ που σημείωσε με το χέρι. Ακόμα και με ποδοσφαιριστή παραπάνω, ο Ολυμπιακός έμεινε πιστός στο αμυντικό του πλάνο. Αυτό άλλαξε μετά το 80’. Όταν το ματς είχε κριθεί και η Μπάρτσα έσβησε εντελώς τις μηχανές της, τότε άρχισαν οι πρώτες επισκέψεις των Πειραιωτών στα αντίπαλα καρέ. Μετά από 2-3 επικίνδυνα γεμίσματα, από κόρνερ του Φορτούνη ήρθε η κεφαλιά του Νικολάου και το γκολ της τιμής.

Στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός έχασε μεν, αλλά με σκορ που κρατήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό πιστώνεται στον Τάκη Λεμονή, αν και το μεγάλο στοίχημα είναι άλλο. Μετά το 2-0 στο Τορίνο και τα χαμόγελα ελπίδας, ήρθε η εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο. Τώρα, μετά το 3-1 στη Βαρκελώνη ακολουθεί ένα παιχνίδι πρωταθλήματος στο «Καραϊσκάκη», αλλά με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Και ενδεχόμενη αποτυχία, ίσως να φέρει εξελίξεις στον σύλλογο.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Γιουβέντους νίκησε 2-1 τη Σπόρτινγκ. Έτσι μετά το τέλος της 3ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ, η βαθμολογία του ομίλου έχει ως εξής: Μπαρτσελόνα 9, Γιουβέντους 6, Σπόρτινγκ 3, Ολυμπιακός 0.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ