Αθλητισμος

Η… αγγλική επανάσταση στο Τσάμπιονς Λιγκ (video)

Οι εκπρόσωποι της Πρέμιερ Λιγκ δείχνουν αποφασισμένοι να αντιστρέψουν το κλίμα των τελευταίων ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
374101-772256.jpg
EPA/MAXIM SHIPENKOV

Η Πρέμιερ Λιγκ είναι το ακριβότερο πρωτάθλημα στον κόσμο, το πλέον συναρπαστικό και πιθανώς το πιο αμφίρροπο. Όμως, από εκείνο το βράδυ του Μαϊου του 2012 που η Τσέλσι κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, καμία ομάδα από την Αγγλία δεν έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης. Μόνο το 2014 η Τσέλσι και το 2016 η Μάντσεστερ Σίτι ως τα ημιτελικά.

Υπήρχε έντονος προβληματισμός και συζήτηση για τους λόγους που οι ακριβοπληρωμένοι αστέρες (παίκτες και προπονητές) δεν αποδίδουν καλά στην Ευρώπη, έχοντας παραχωρήσει τα ηνία στη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα.

Φέτος, η Αγγλία δείχνει αποφασισμένη να επιστρέψει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Καταρχάς έχει πέντε εκπροσώπους, καθώς πέρα από τις Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ και Λίβερπουλ που απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής από το περσινό πρωτάθλημα, στη διοργάνωση συμμετέχει και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σαν κάτοχος του περσινού Γιουρόπα.

Μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ο απολογισμός είναι εντυπωσιακός για τους Άγγλους: Οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες της Λίβερπουλ, η οποία πάντως άξιζε να νικήσει βάσει της εικόνας της.

Χθες το βράδυ, η Γιουνάιτεντ πέρασε εύκολα με 4-1 από τη Μόσχα και την έδρα της ΤΣΣΚΑ, ενώ η Τσέλσι πέτυχε μια μεγάλη νίκη με 2-1 κόντρα στην Ατλέτικο, μέσα ση Μαδρίτη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ