Αθλητισμος

Στάθηκε σαν «κύριος» ο Ολυμπιακός (video)

Σοβαρή εμφάνιση και παρουσία, αλλά ήττα με 2-0 από τη Γιουβέντους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
374044-772195.jpg
LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο ματς με τη Σπόρτινγκ, αλλά και στα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, προμήνυαν μια πολύ δύσκολη βραδιά στο Τορίνο.

Με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο να ανεβάζει την ψυχολογία και με μια αμυντική προσέγγιση φτιαγμένη για αγώνες απέναντι σε πολύ μεγάλες ομάδες, οι Πειραιώτες πάλεψαν για 70 λεπτά κόντρα στη Γιουβέντους, αλλά στο τέλος ηττήθηκαν με 2-0.

Ήταν πασιφανές πως ο Ολυμπιακός πήγε στην Ιταλία καταρχάς για να μην δεχτεί πολλά γκολ και μήπως έκλεβε ένα θετικό αποτέλεσμα, αν έβρισκε την ευκαιρία. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» αμύνονταν μαζικά και σθεναρά στο 1/3 του γηπέδου και όταν έπιαναν την μπάλα στα πόδια τους, προσπαθούσαν να απειλήσουν με τους γρήγορους μεσοεπιθετικούς τους.

Το κόλπο έπιασε σε μεγάλο βαθμό. Η Γιουβέντους, που μπήκε αλαζονικά στο γήπεδο, εγκλωβίστηκε, άργησε περίπου 35 λεπτά για να κάνει μια ευκαιρία της προκοπής κι όταν άρχισε να απειλεί πραγματικά, τότε καθάριζε ο Βέλγος τερματοφύλακας Προτό με μπόλικες κρίσιμες αποκρούσεις. Παράλληλα, οι αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού ήταν πραγματικά επικίνδυνες και με λίγη προσοχή παραπάνω, θα μπορούσε να έρθει και ένα γκολ.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, αφενός ήρθε η κούραση για τους παίκτες του Λεμονή, αφετέρου μπήκε στο γήπεδο ο Γκονσάλο Ιγκουαϊν, που πέτυχε το 1-0 και ξεκίνησε το 2-0 που σημείωσε ο Μάντζουκιτς. Αυτό που κρατά ο Ολυμπιακός από το ταξίδι στην Ιταλία είναι το χαμόγελο από την παρουσία του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Διότι τούτη τη φορά δεν θύμιζε συνονθύλευμα, αλλά κανονική ομάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ