Αθλητισμος

Κάντε το όπως ο Γκάλης

30 χρόνια μετά το έπος του Ευρωμπάσκετ της Αθήνας, η Εθνική μπάσκετ καλείται να αποδείξει ότι έχει ακόμη σφυγμό και το μέταλλο του νικητή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
371090-766576.jpg
EUROKINISSI

Μέχρι στιγμής, η Εθνική μπάσκετ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι  μια απογοήτευση. Τρεις ήττες σε πέντε ματς στο Ελσίνκι, πρόκριση με το ζόρι στην επόμενη φάση, γκρίνια, κόντρες, διενέξεις, όλα τα κακά της μοίρας της.

Όλα μπορούν ν’ αλλάξουν, όμως, μέσα σε 40 αγωνιστικά λεπτά. Διότι έχει συμβεί μέχρι σήμερα δεν έχει σημασία πια. Οι 16 ομάδες που θα διεκδικήσουν το φετινό Ευρωμπάσκετ βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη και στις 9.30 το βράδυ, η Εθνική αντιμετωπίζει τη Λιθουανία.

Οι διεθνείς μας δείχνουν να έχουν καταλάβει πια τι περιμένει απ’ αυτούς ο κόσμος και εμφανίζονται πανέτοιμοι να παλέψουν απέναντι σε μια άκρως ποιοτική ομάδα, που τερμάτισε πρώτη στον δεύτερο όμιλο, πάνω από Γερμανία και Ιταλία.

Οι Λιθουανοί, αλλά και άλλοι ουδέτεροι παρατηρητές συμφωνούν πως «η Ελλάδα είναι η χειρότερη δυνατή αντίπαλος απ’ όσες τερμάτισαν τέταρτες στα γκρουπ τους». Κοινώς, όλοι ήθελαν να μας αποφύγουν, ακόμη και τώρα που δεν βρισκόμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Στα αγωνιστικά, καλούμαστε να σταματήσουμε τα θηρία των αντιπάλων μας κάτω από το καλάθι. Τον Βαλανσιούνας των Τορόντο Ράπτορς, τον Μοτιεγιούνας των Πέλικανς, ενώ αμφίβολος είναι ο τρίτος NBAer της παρέας τους, ο Κουζμίνσκας των Νιου Γιορκ Νικς. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ