Visual Browsing

Τι τρέχει στον «ενιαίο και αδιαίρετο» Παναθηναϊκό

Τον Νοέμβριο του 2013 ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να πάρει την ΠΑΕ. Οι φήμες μιλούσαν για κάποιο ντιλ με Κινέζους οι οποίοι θα έβαζαν τα περισσότερα λεφτά για να μπει η πράσινη μπασκετική οικογένεια και στο ποδόσφαιρο. 

Τότε ήταν που εκδηλώθηκε για πρώτη φορά το ενδιαφέρον να εγκατασταθεί ο «ενιαίος και αδιαίρετος» Παναθηναϊκός το ΟΑΚΑ και να δημιουργήσει εκεί την «Παναθηναϊκή Πολιτεία» μετατρέποντας το Ολυμπιακό Στάδιο σε ποδοσφαιρικό γήπεδο με τις ανάλογες παρεμβάσεις.

Η συμφωνία ναυάγησε κι ο Γιαννακόπουλος εγκατέλειψε την προσπάθεια με αθόρυβα πηδηματάκια, αφού κατάλαβε πως δεν ήταν σε θέση να σηκώσει μόνος του το διπλό βάρος ΠΑΕ και ΚΑΕ.

Το σενάριο φαίνεται να ξαναζεσταίνεται τις τελευταίες μέρες. Με το που εκδηλώθηκε η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για κατασκευή νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στου Γουδή, ο ιδιοκτήτης του μπάσκετ έκανε μια σειρά από ξαφνικές κινήσεις: 

Σχετικα
Ο Παναθηναϊκός δίνει τους παίκτες του στην Εθνική
Ο Παναθηναϊκός δίνει τους παίκτες του στην Εθνική

Η πρώτη ήταν να εκφράσει τη δημόσια διαφωνία του για το νέο γήπεδο επαναλαμβάνοντας την παλιότερη άποψή του για μεταφορά «ολόκληρου» του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. 

Μια μέρα μετά το πήρε πίσω, λέγοντας ότι συμφωνεί με τη «λύση Γουδή» από τη στιγμή που έδειχνε να το θέλει ο περισσότερος κόσμος. 

Ξέρει βέβαια κατά βάθος ότι νέο γήπεδο είναι πολύ δύσκολο να γίνει στη σημερινή οικονομική πραγματικότητα, οπότε πιθανότατα θα αφήσει το θέμα να σέρνεται κι αν ξεθυμάνει, θα επαναφέρει το Ολυμπιακό Στάδιο σε πρώτο πλάνο αργότερα.

Σχετικα
Πρωτοπόρος από... σπόντα η ΑΕΚ
Πρωτοπόρος από... σπόντα η ΑΕΚ

Εκείνο που προσπαθεί στην παρούσα φάση είναι πρώτα να ξεδοντιάσει και μετά να ελέγξει τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό στον οποίο πρόεδρος είναι ο Δημήτρης, γιος του Τάκη Μπαλτάκου, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες είχε πάρει πρωτοβουλίες για του Γουδή διαδίδοντας ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση μαζί με τον Αλαφούζο για την κατασκευή νέου γηπέδου.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ βρίσκεται εδώ και καιρό στα μαχαίρια με την οικογένεια Μπαλτάκου και ήδη καλεί τον υιό, να του παραδώσει τον ερασιτέχνη μαζί με οικονομικό απολογισμό που θα δείχνει το μέγεθος των χρεών και των ανοιγμάτων. Η σχετική διαδικασία ξεκίνησε μέσα από κόντρες και αντιπαραθέσεις, κάτι που δείχνει πως δεν θα ολοκληρωθεί ομαλά. Όπως παραδέχεται ο ίδιος ο Μπαλτάκος junior, «έχει δημιουργηθεί μια γκρίζα ζώνη» και «δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας» ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, το μεσημέρι της Πέμπτης ο Αλαφούζος ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι αποχωρεί από την προεδρία της ΠΑΕ λόγω... «φόρτου εργασίας»! Βάζει στη θέση του τον Μάνο Μαυροκουκουλάκη, έναν παροπλισμένο παράγοντα της εποχής Βαρδινογιάννη σε μια στιγμή που η ποδοσφαιρική ομάδα ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Παιανία προκαλώντας διάφορους συνειρμούς στα μυαλά των οπαδών. Την ίδια στιγμή βέβαια ο (πρώην πια) πρόεδρος υποστηρίζει ότι παραμένει «βασικός μέτοχος και χρηματοδότης». Ελάχιστοι παίρνουν τοις μετρητοίς την εξήγησή του, όταν ξέρουν πως τους τελευταίους έξι μήνες παραμένει αόρατος ενώ μέχρι το καλοκαίρι θα πρέπει να μειώσει το μπάτζετ από 17 σε 7 εκατομμύρια ευρώ, αν θέλει να επιβιώσει. 

Το όλο σκηνικό που στήνεται, προδιαγράφει εξελίξεις που είναι δύσκολο τουλάχιστον αυτή την στιγμή να χαρτογραφηθούν.

Για παράδειγμα, αν και τίποτα δεν έχει διαρρεύσει, κανένας δεν γίνεται να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ζητήσει ο Γιαννακόπουλος πάλι σε λίγο καιρό την ΠΑΕ από τον Αλαφούζο σε περίπτωση που εξασφαλίσει αυτή τη φορά συμμετοχή και κάποιων άλλων στο εγχείρημα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρχει μόνο «ένας» Παναθηναϊκός, ο δικός του, οπότε μάλλον δύσκολα θα φύγει από το μυαλό του η ενοικίαση για 99 χρόνια και η αξιοποίηση του ΟΑΚΑ από ποδόσφαιρο, μπάσκετ και ερασιτέχνη.

Υ.Γ. Ο Τσίπρας δεν ανακοίνωσε τελικά από την τηλεόραση μέσα στην Μ. Εβδομάδα, όπως είχε υποσχεθεί, την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού. Το επιτελείο του φοβήθηκε ότι το σχετικό σποτ θα μπορούσε να παίξει στην καμπάνια της... Νέας Δημοκρατίας όποτε γίνουν οι εκλογές, και το απέφυγε.

Επιλογες

Athens Voice Radio 102,5
Athens Voice Radio 102,5
Συντονιστείτε και παρακολουθήστε ζωντανά τη δημιουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού
A.V. Team
Athens Voice Radio 102,5
3 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι έχει βρεθεί το φάρμακο για τον καρκίνο
3 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι έχει βρεθεί το φάρμακο για τον καρκίνο
Τι πιστεύουν για άλλες θεωρίες συνωμοσίας στη δημοσκόπηση της aboutpeople για...
A.V. Team
3 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι έχει βρεθεί το φάρμακο για τον καρκίνο
Κερδίστε το DVD της ταινίας «Φύλακες του Γαλαξία 2» ή μια συλλεκτική μίνι φιγούρα του Γκρουτ
Κερδίστε το DVD της ταινίας «Φύλακες του Γαλαξία 2» ή μια συλλεκτική μίνι φιγούρα του Γκρουτ
Στέλνοντας ένα από e-mail
A.V. Team
Κερδίστε το DVD της ταινίας «Φύλακες του Γαλαξία 2» ή μια συλλεκτική μίνι φιγούρα του Γκρουτ