Αθλητισμος

Άλλη μία... υπέρβαση αναζητά η Μπαρτσελόνα κόντρα στη Γιουβέντους

Μετά το 6-1 επί της Παρί Σεν Ζερμέν και την ανατροπή του 4-0 της Γαλλίας, τίποτα δεν μοιάζει απίθανο για τους «μπλαουγκράνα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
350307-726708.jpg

Μετά το 6-1 επί της Παρί Σεν Ζερμέν και την ανατροπή του 4-0 της Γαλλίας, τίποτα πια δεν μοιάζει απίθανο για τη Μπαρτσελόνα. Πόσο εύκολο είναι όμως να επαναληφθεί η ιστορία και μάλιστα μέσα σε έναν μήνα; Όχι ιδιαίτερα.

Η Γιουβέντους ταξίδεψε στη Βαρκελώνη έχοντας προβάδισμα 3-0 από το παιχνίδι του Τορίνο και οι παίκτες της διατείνονται πως «εμείς δεν είμαστε Παρί για να την πατήσουμε». 

Η αγωνιστική κατάσταση της Μπάρτσα δεν είναι η καλύτερη δυνατή, όμως η πίστη για μια ακόμη μυθική ποδοσφαιρική νύχτα υπάρχει. Ο Νεϊμάρ, που ήταν ο κορυφαίος  στην ανατροπή επί των Γάλλων, δηλώνει πεπεισμένος ότι «μπορεί να ξαναγίνει» και ο κόσμος θα γεμίσει το «Καμπ Νου» με... βάρκα την ελπίδα. Πάντως, θαύματα μια φορά γίνονται και μάλιστα την ίδια σεζόν.

Άλλωστε, στο παρελθόν η Μπαρτσελόνα έχει κάνει κι άλλες ανατροπές και μάλιστα με ιταλική ομάδα. Ήταν τη σεζόν 2012-13, κόντρα στη Μίλαν. Είχε χάσει με 2-0 στο Μιλάνο, αλλά νίκησε με 4-0 στο γήπεδό της.

Αυτό το ματς θα έχουν ως οδηγό απόψε οι «μπλαουγκράνα», αν και η Γιουβέντους δεν έχει σχέση με τη Μίλαν εκείνης της εποχής, που ήδη είχε αρχίσει να παρακμάζει. 

Όσο για το καθιερωμένο «μωσαϊκό» που ετοιμάζουν οι φίλοι της ομάδας; Για πρώτη φορά θα δούμε το περίφημο μότο του συλλόγου "mes que un club" γραμμένο στα αγγλικά: «More than a Club».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ