Health & Fitness

Αθήνα, έχεις Ημιμαραθώνιο!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη μεγάλη δρομική γιορτή της 18ης Μαρτίου

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
ΤΕΥΧΟΣ 650
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4080797_tatiana_mpolarieurokinissi_sports.jpg
photo: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI SPORTS

Το τρέξιμο αγαπά την άνοιξη και η Αθήνα του χαρίζει το πρώτο μεγάλο εαρινό δρομικό event του. Δεν υπάρχει runner στη χώρα που να μην ονειρεύεται συμμετοχή στον αγώνα της 18ης Μαρτίου. Η φετινή διοργάνωση του Ημιμαραθώνιου Αθήνας πλησιάζει. Είστε έτοιμοι; Δηλώσατε συμμετοχή; Το athinahalfmarathon.gr δέχεται αιτήσεις έως τις 5 Μαρτίου. Τρεχαλατζήδες, τρέξτε!

4080917_hristos_mponiseurokinissisport.jpg
photo: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI SPORTS

Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2018 θα  πραγματοποιηθεί φέτος στις 18 Μαρτίου στο κέντρο της πόλης, με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Συντάγματος, μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, και σημειώνει ρεκόρ συμμετοχών, καθώς αναμένεται να υποδεχτεί περίπου 25.000 δρομείς όλων των ηλικιών, ξεπερνώντας την αρχική πρόβλεψη των 20.000.  Όμοια με τις προηγούμενες εκδηλώσεις, περιλαμβάνει Ημιμαραθώνιο Δρόμο, Αγώνα 5χιλιομέτρων, Αγώνα 3χιλιομέτρων, καθώς και Αγώνα Παιδιών και ΑμεΑ, προσφέροντας κάτι για τον καθένα.

Το event διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά από τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Αθηναίων και συνδιοργανώτρια αρχή την Περιφέρεια Αττικής, ενώ έχει και φέτος Μεγάλο Χορηγό την ασφαλιστική εταιρεία ERGO.

Μια μοναδική γιορτή στο κέντρο της Αθήνας, «μια ανοιξιάτικη εμπειρία στην καρδιά της πόλης του πολιτισμού και του αθλητισμού και ένας αγώνας που μας καλεί να απολαύσουμε τη γοητεία της πόλης»,  δύο ημέρες πριν την εαρινή ισημερία και τον επίσημο ερχομό της άνοιξης. Τι καλύτερο από μια συντροφική κούρσα στους δρόμους της πόλης;

Ημιμαραθώνιος Δρόμος - Βασικές Πληροφορίες
18 Μαρτίου 2018, 09.00 πμ

Δικαίωμα Συμμετοχής
Για να συμμετάσχει κάποιος στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι τουλάχιστον το 2000 και μεγαλύτεροι).

Περιγραφή Διαδρομής
Αφετηρία: Η  εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου Δρόμου δίνεται μπροστά από την Πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη), επί της Λεωφ. Αμαλίας με κατεύθυνση προς την Λεωφ. Πανεπιστημίου

Διαδρομή: Η διαδρομή του ΗμιΜαραθωνίου ακολουθεί τις οδούς: Πανεπιστημίου – Aιόλου (αριστερά) – Σταδίου (αριστερά) – Φιλελλήνων – Αμαλίας (δεξιά) – Βασ. Όλγας (αριστερά) – Βασ.  Κωνσταντίνου (στο ρεύμα καθόδου) μέχρι Ερατοσθένους (αλλαγή ρεύματος κυκλοφορίας στο ρεύμα ανόδου προς Κηφισιά) – Λ. Βασ. Σοφίας – κόμβος Βασ. Σοφίας/Κηφισίας/Αλεξάνδρας – Λ. Αλεξάνδρας (αριστερά) στο καθοδικό ρεύμα κυκλοφορίας – Πατησίων (δεξιά) – αναστροφή στην οδό Κεφαλληνίας – Πατησίων (προς Ομόνοια) – Αιόλου – Σταδίου (αριστερά) – Φιλελλήνων – Αμαλίας (δεξιά) και στο φανάρι της Βασ. Όλγας αλλαγή ρεύματος κυκλοφορίας (ρεύμα ανόδου προς Σύνταγμα) – Αθ. Διάκου (αριστερά) – Αρδηττού (αριστερά) – Βασ. Κωνσταντίνου (στο ρεύμα καθόδου προς Πειραιά) – Βασ. Σοφίας – Ζαχάρωφ (αριστερά) – Λ. Αλεξάνδρας (αριστερά) – Πατησίων (αριστερά) – Πανεπιστημίου (αριστερά) – Αμαλίας με κατάληξη και τερματισμό μπροστά στην Πλατεία Άγνωστου Στρατιώτη

Τερματισμός: Οι αθλητές τερματίζουν επί της Λ. Αμαλίας, στο ύψος της Πλατείας Συντάγματος (Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη), μετά από δύο γύρους, ερχόμενοι από τη Λεωφ. Πανεπιστημίου.

Χιλιομετρικές ενδείξεις υπάρχουν σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής.

Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης Αγώνα
Το χρονικό όριο τερματισμού είναι 3 ώρες. Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να έχουν τερματίσει μέχρι τις 12.10μμ.

Σταθμοί υποστήριξης
Κατά μήκος της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου Δρόμου υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων. Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται σε όλους τους συμμετέχοντες στην Εκκίνηση, στον Τερματισμό καθώς και στους ενδιάμεσους σταθμούς υποστήριξης στη διαδρομή. Στους συμμετέχοντες δρομείς του Ημιμαραθωνίου Δρόμου διατίθεται επίσης ισοτονικό ποτό σε έναν ενδιάμεσο σταθμό και τον Τερματισμό.

Έπαθλα
Μετάλλιο και δίπλωμα διάκρισης απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές/νικήτριες  της Γενικής Κατάταξης Ανδρών και Γυναικών. Χρηματικά Έπαθλα θα δοθούν στους πρώτους Έλληνες νικητές του Ημιμαραθωνίου.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν επιτυχώς τον αγώνα απονέμεται αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ μετά την ανακοίνωση των Επίσημων Αποτελεσμάτων του αγώνα οι δρομείς μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν μέσω της ιστοσελίδα της διοργάνωσης το πιστοποιητικό συμμετοχής με τους χρόνους τερματισμού.

half_map_full.jpg

Αγώνας Δρόμου 5χλμ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – Βασικές Πληροφορίες
18 Μαρτίου 2018, 11.45πμ

Περιγραφή Διαδρομής
Αφετηρία: Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 5χλμ δίνεται στην Πλατεία Συντάγματος, στο ύψος της Οδού Όθωνος, με κατεύθυνση προς την Οδό Φιλελλήνων.

Διαδρομή: Η διαδρομή του Αγώνα Δρόμου 5χλμ ακολουθεί τις οδούς: Φιλελλήνων – Αμαλίας (δεξιά) – Βασ. Όλγας (αριστερά) – Βασ. Κωνσταντίνου (αριστερά) – Κόμβος Χίλτον (αριστερά) – Βασ. Σοφίας (στο ρεύμα ανόδου από Σύνταγμα προς Χίλτον) – Ακαδημίας  (δεξιά) – Χαριλάου Τρικούπη (αριστερά) – Πανεπιστημίου (αριστερά) – Αμαλίας με κατάληξη και τερματισμό μπροστά στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη

Τερματισμός: Οι αθλητές τερματίζουν επί της Λ. Αμαλίας μπροστά στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη ερχόμενοι από τη Λεωφ. Πανεπιστημίου.

Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης Αγώνα
Το χρονικό όριο τερματισμού είναι 1 ώρα και 15 λεπτά (75 λεπτά). Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να έχουν τερματίσει μέχρι τις 13.00

Σταθμοί υποστήριξης
Κατά μήκος της διαδρομής του Αγώνα Δρόμου 5χλμ λειτουργεί σταθμός υποστήριξης των συμμετεχόντων δρομέων. Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται στους δρομείς στην Αφετηρία, στον Τερματισμό αλλά και στον ενδιάμεσο σταθμό υποστήριξης.

Έπαθλα
Μετάλλιο και δίπλωμα διάκρισης απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές/νικήτριες της Γενικής Κατάταξης Ανδρών και Γυναικών. Σε όλους τους δρομείς που τερματίζουν τον αγώνα δίνεται αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ μετά την ανακοίνωση των Επίσημων Αποτελεσμάτων του αγώνα οι δρομείς μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης το πιστοποιητικό συμμετοχής τους με τους χρόνους τερματισμού.

5km_map_full.jpg

Αγώνας Δρόμου 3χλμ WIND & "Οικογενειακός Αγώνας" – Βασικές Πληροφορίες
18 Mαρτίου 2018, 09.10πμ

Περιγραφή της Διαδρομής
Αφετηρία: Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 3χλμ δίνεται επί της οδού Βασ. Σοφίας, στο ύψος της οδού Νεοφύτου Δούκα (Κολωνάκι, κοντά στη ΛΑΕΔ).

Διαδρομή: Η διαδρομή του Αγώνα Δρόμου 3χλμ ακολουθεί τις οδούς: Βασ. Σοφίας (στο ρεύμα καθόδου προς Σύνταγμα) – Ακαδημίας – Χαλκοκονδύλη – Πατησιών – Πανεπιστημίου – Αμαλίας, με κατάληξη και τερματισμό μπροστά  στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη.

Τερματισμός: Οι δρομείς τερματίζουν επί της Λ. Αμαλίας μπροστά στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη, ερχόμενοι από τη Λεωφ. Πανεπιστημίου με κατεύθυνση προς τη Λεωφ. Αμαλίας.

Υπηρεσίες κατά τον Αγώνα
Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται σε όλους τους συμμετέχοντες στην Εκκίνηση και στον Τερματισμό.

Έπαθλα
Μετάλλιο και δίπλωμα διάκρισης απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές/νικήτριες της Γενικής Κατάταξης Ανδρών και Γυναικών. Σε όλους τους δρομείς που τερματίζουν τον αγώνα δίνεται αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ μετά την ανακοίνωση των Επίσημων Αποτελεσμάτων του αγώνα οι δρομείς μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης το πιστοποιητικό συμμετοχής τους με τους χρόνους τερματισμού.

3km_map_full.jpg

Αγώνας 1000μ για Παιδιά & ΑμεΑ
18 Μαρτίου 2018, 09.35πμ

Δικαίωμα Συμμετοχής
Ο Αγώνας 1000μ για Παιδιά και ΑμεΑ απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού της Δ', Ε' και ΣΤ' τάξης (παιδιά γεννημένα το 2008, 2007, 2006) αλλά και ΑμεΑ και/ή αθλητές Special Olympics ανεξαρτήτου ηλικίας.

Περιγραφή Διαδρομής
Η εκκίνηση του Αγώνα 1000μ για Παιδιά & ΑμεΑ δίνεται από το ύψος της διασταύρωσης της Λεωφ. Βασ. Σοφίας στο ύψος του σταθμού μετρό "Ευαγγελισμός", με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα, με κατάληξη και τερματισμό μπροστά στην Πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη).

Ώρα Εκκίνησης: 
Θα δοθούν τρεις διαφορετικές εκκινήσεις (09.35-09.37-09.39) για κάθε μια τάξή (Δ' - Ε' - ΣΤ). Μια 4η κατά σειρά εκκίνησης (09.41πμ) θα δοθεί για συμμετέχοντες αθλητές Special Olympics & ΑμεΑ.

Έπαθλα
Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν δίνεται αναμνηστικό μετάλλιο.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης

Πέμπτη 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ATHENS Half Marathon EXPO & Κέντρο Εγγραφών
Ώρες Λειτουργίας 13.00 - 20.00

Παρασκευή 16 & Σάββατο 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ -  ATHENS Half Marathon EXPO & Κέντρο Εγγραφών
Ώρες Λειτουργίας 10.00 - 20.00

Κυριακή 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (Λεωφ. Αμαλίας)
09.00 Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου Δρόμου
Ώρα ολοκλήρωσης Ημιμαραθωνίου Δρόμου: 12.10μμ

Λ. ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ (Σταθμός μετρό ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ)
09.10 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 3χλμ WIND
Ώρα ολοκλήρωσης Αγώνα Δρόμου 3χλμ WIND: 10.00πμ

Λ. ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ (Οδός Ριζάρη)
09.35 Εκκίνηση Αγώνα για Παιδιά & Άτομα με Αναπηρία (1.000μ)
Ώρα ολοκλήρωσης Αγώνα 1000μ: 10.00πμ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (Οδός Όθωνος - Μητροπόλεως)
11.45 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5χλμ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Ώρα ολοκλήρωσης Αγώνα Δρόμου 5χλμ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 13.00μμ

*Όλοι οι αγώνες τερματίζουν μπροστά στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, επί της Λεωφ. Αμαλίας.
www.athinahalfmarathon.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ