Αυτοκινηση

Fast lane

Νέα της αγοράς αυτοκινήτου

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fast_lane_-_citroen.jpg

Citroen: Στον όμιλο PSA το βραβείο «Κινητήρας της Χρονιάς!

Στις 5 Ιουνίου 2018, ο 3-κύλινδρος βενζινοκινητήρας Turbo 1.2 PureTech (110 hp και 130 hp) που πλέον φέρουν όλα τα νέα μοντέλα της Citroen, βραβεύτηκε ως «Κινητήρας της Χρονιάς»  (Engine of the Year) στην κατηγορία των 1.0 έως 1.4 λίτρων, για 4η συνεχή χρονιά, από την επιτροπή του 20ου Διεθνούς Βραβείου «Κινητήρας της Χρονιάς» στη Στουτγάρδη της Γερμανίας και το περιοδικό Engine Technology International.

Χαρακτηριστικά όπως η άνεση, οι επιδόσεις, ο θόρυβος, η κατανάλωση καυσίμου και η ομαλή λειτουργία του κινητήρα, αξιολογούνται από μία ομάδα 58 δημοσιογράφων του χώρου από 31 χώρες από όλον τον κόσμο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο όμιλος PSA έχει καταθέσει 210 διπλώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες) για την οικογένεια των 3-κυλίνδρων βενζινοκινητήρων. Ο νέος κινητήρας 1.2 PureTech που διακρίνεται για βελτιωμένες επιδόσεις, κατανάλωση καυσίμου και αποδοτικότητα, απαντάται σε ολόκληρη τη γκάμα των αυτοκινήτων της Citroen.

Ford: Νέα υπηρεσία μίσθωσης αυτοκινήτων

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Ford προχωρά στη διάθεση μιας νέας υπηρεσίας λειτουργικής μίσθωσης με το όνομα Ford Lease. Η νέα αυτή υπηρεσία σχεδιάστηκε για την λειτουργική μίσθωση καινούργιων αυτοκινήτων Ford και προσφέρεται αποκλειστικά μέσω των επίσημων εμπόρων της Ford. Στα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά της περιλαμβάνονται υπηρεσίες όπως:

  • Κάλυψη των εξόδων ταξινόμησης του οχήματος
  • Υπηρεσίες πληρωμής και διαχείρισης τελών κυκλοφορίας
  • Πλήρη ασφάλιση οχήματος   
  • Διαχείριση τακτικής και έκτακτης συντήρησης του αυτοκινήτου, καθώς και επισκευή/αντικατάσταση μηχανικών  ηλεκτρικών εξαρτημάτων λόγω φθοράς με γνήσια ανταλλακτικά Ford.
  • Αντικατάσταση ελαστικών λόγω φθοράς
  • Τεχνικός έλεγχος του αυτοκινήτου (ΚΤΕΟ) και κάρτα καυσαερίων
  • Αντικατάσταση οχήματος σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος
  • Πλήρη κάλυψη Οδικής Βοήθειας σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας, ΕΕ και των περισσότερων Ευρωπαϊκών χωρών

fast_lane_-_ford.jpg

Nissan: Tο στάδιο Johan Cruijff Arena έχει το μεγαλύτερο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας της Ευρώπης

Το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό σύστημα αποθήκευσης ενέργειας σε κτιριακή εγκατάσταση εμπορικού τύπου, που χρησιμοποιεί νέες αλλά και «δεύτερου κύκλου» μπαταρίες ηλεκτροκίνητων οχημάτων, είναι πλέον γεγονός. Αυτό το μοναδικό έργο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ των Nissan, Eaton, BAM, The Mobility House και του ποδοσφαιρικού γηπέδου Johan Cruijff ArenA, με την υποστήριξη των Amsterdam Climate and Energy Fund (AKEF) και Interreg.

fast_lane_-_nissan.jpg

Το σύστημα αποθήκευσης 3 megawatts παρέχει πιο αξιόπιστο και αποτελεσματικό ενεργειακό εφοδιασμό για το γήπεδο, τους επισκέπτες, τις γειτονικές εγκαταστάσεις, τα νοικοκυριά, όπως και για το ενεργειακό πλέγμα της Ολλανδίας. Συνδυάζοντας τις μονάδες μετατροπής ισχύος της Eaton και το ισοδύναμο των 148 μπαταριών από Nissan Leaf, το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας δεν επιτρέπει μόνο ένα πιο βιώσιμο ενεργειακό σύστημα, αλλά συμβάλει και στην ενδυνάμωση της κυκλικής οικονομίας με τις μπαταρίες των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Έτσι, το Johan Cruijff ArenA είναι ένα από τα πιο βιώσιμα στάδια στον κόσμο και πρωτοπορεί στην εισαγωγή έξυπνων καινοτομιών, όπως αυτό το μοναδικό σύστημα αποθήκευσης ενέργειας.

Hyundai: Συνεργασία με Audi στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου

Ο Όμιλος Hyundai Motor και η Audi AG ανακοίνωσαν την σύναψη πολυετούς σύμβασης πολλαπλής αδειοδότησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα κατασκευαστικών στοιχείων και τεχνολογιών ηλεκτρικών οχημάτων καυσίμου (FCEV). Στο πλαίσιο της νέας εταιρικής σχέσης, η πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο και ο Γερμανός κατασκευαστής αυτοκινήτων θα καταβάλουν κοινές προσπάθειες για την ανάπτυξη των FCEV, για να οδηγήσουν την αυτοκινητοβιομηχανία σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

fast_lane_-_hyundai.jpg

Η σύμβαση πολλαπλής αδειοδότησης έχει υπογραφεί μεταξύ της Hyundai Motor Company και της Audi, αλλά καλύπτει και ωφελεί και τις δύο θυγατρικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Kia Motors Corporation και η μητρική εταιρεία της Audi, Volkswagen AG. Η Hyundai και η Audi, καθώς και οι θυγατρικές τους, θα μοιράζονται εξίσου τις άδειες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για τα επόμενα χρόνια. Η διάρκεια της συμφωνίας δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο αυτή ανοίγει νέες πόρτες στην συνεργασία των Ομίλων για εξαρτήματα κυψελών καυσίμου.

Renault: Στην τελική ευθεία για την αυτόνομη μετακίνηση

Για πρώτη φορά στην Ευρώπη, η Renault, είναι έτοιμη να προσφέρει στο κοινό μια υπηρεσία δημόσιας μετακίνησης με αυτόνομα οχήματα. Οι τελικές δοκιμές που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στην Γαλλία αποτελούν την αρχή για μια νέα σελίδα στην ιστορία του αυτοκινήτου, αλλά και γενικότερα των μεταφορών.  

fast_lane_-_renault.jpg

Η Renault ως πρωτοπόρος, τόσο στην τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων, όσο και των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης, αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί στην πόλη Rouen της Νορμανδίας τις τελικές δοκιμές για μια νέα δημόσια υπηρεσία αυτόνομης μετακίνησης, η οποία αναμένεται να είναι διαθέσιμη για το κοινό από τον Σεπτέμβριο του 2018. Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη απόπειρα του είδους στην Ευρώπη, η οποία σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει ένα στόλο από 4 ηλεκτρικά και αυτόνομα Renault ZOE, καθώς και ένα αστικό λεωφορείο i-Cristal.

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει λύσεις μετακίνησης, ιδιαίτερα σε σημεία της πόλης στα οποία οι υπάρχουσες επιλογές δεν είναι επαρκείς. Τα οχήματα θα κινούνται σε τρεις «γραμμές», οι οποίες θα καλύπτουν περίπου 10χλμ η κάθε μία, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να καλούν το όχημα μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ