Αυτοκινηση

Πού να γιορτάσετε στην Αθήνα τα 70 χρόνια της Πόρσε και της Λότους

Αυτοκίνητα που έγραψαν και γράφουν ιστορία στην αυτοκίνηση «ζωντανά» στην πόλη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
porche356_002.jpg

Το 1948 υπήρξε σταθμός στην ιστορία του αυτοκινήτου, αφότου μπήκαν τα θεμέλια δυο μυθικών οίκων σπόρ αυτοκινητων της PORSCHE και της LOTUS.

Και πού θα γιορτάσουμε οι petrolheads της Αθήνας αυτή την επέτειο;

Στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου που γιορτάζει από τις 27 Ιουνίου την επέτειο για τα 70 χρόνια από τη δημιουργία της PORSCHE. Μιας εταιρείας που έχει γίνει θρύλος, έχοντας δημιουργήσει φανατικούς οπαδούς σε ολόκληρη την υφήλιο, χάρη στις διακρίσεις της στους αγώνες αυτοκινήτου και τα υψηλής αποδοχής αυτοκίνητά της.

Στο μουσείο, θα εκτίθενται δώδεκα αυτοκίνητα που καλύπτουν συνοπτικά τα μοντέλα από την αρχή μέχρι σήμερα, σε συνεργασία και με τη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, εισαγωγέα της Porsche στην Ελλάδα.

Γιορτάζονται επίσης, τα 70 χρόνια LOTUS των ιδιαίτερων και πανάλαφρων σπορ και αγωνιστικών αυτοκινήτων του Colin Chapman, με εξαιρετικές επιδόσεις σε αγώνες, σε συνεργασία και με την TRIDENT CARS μοναδικό επίσημο αντιπρόσωπο της LOTUS στην χώρα μας.

Παράλληλα, γιορτάζονται και τα 70 χρόνια του ιστορικού σπόρ μοντέλου XK120 της JAGUAR, που έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας αυτοκινήτων παραγωγής το 1953, στο σιρκουϊ Ζαμπεκέ του Βελγίου.

la-fi-jaguar-xk120-speed-record-1953-pictures-20130816.jpg

Παράλληλα μετά από επιθυμία των επισκεπτών το μουσείο διατηρεί και για το 2018 την έκθεση για τα 70 χρόνια της Ferrari που συμπληρώθηκαν το 2017, με δώδεκα χαρακτηριστικά μοντέλα του φημισμένου οίκου. 

• Athens March 2nd, 2018: 7 years Hellenic Motor Museum! ?: @miltospatronis & @4troxoi • #HellenicMotorMuseum #MotorMuseum #ClassicCarMuseum #AutoMuseum #CarMuseum #FerrariFriday #Ferrari70 #FerrariClassiche #Ferrari #DriveTastefully #Petrolicious #4troxo

Με την συνεχή ανανέωση των συλλογών του, το μουσείο που τιμήθηκε πρόσφατα με πιστοποιητικό Αριστείας (Certificate of Excellence) από το Trip Advisor, καθιερώνεται δυναμικά και στους ξένους επισκέπτες της Αθήνας, με αποτέλεσμα το αποκλειστικά αφιερωμένο στο μουσείο, τριών σελίδων άρθρο στο τεύχος Ιουλίου 2018, στο “Classic and Sportscar”, το μεγαλύτερο περιοδικό για το ιστορικό αυτοκίνητο στον κόσμο.

• It's a great honour to be featured in the July issue of @classicandsportscar magazine, in a wonderful article written by Mr. Milne. Thank you all so very much for making it possible. #ClassicAndSportsCar #HellenicMotorMuseum #Athens #CarMuseum #ClassicC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ