Αυτοκινηση

24 ώρες στα όρια…

Η Toyota έκανε το 1-2 γράφοντας ιστορία στο Le Mans

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto-kentriki.jpg

Μετά από χρόνια προσπάθειας και αποτυχίας, το πρωτότυπο μονοθέσιο Toyota TS050 Hybrid με το Νο. 8 στο καπό, κέρδισε τελικά την πολυπόθητη νίκη στο Le Mans, μία νίκη  που η ομάδα ήθελε απεγνωσμένα.

auto-kentriki_2.jpg

Με τον τρόπο αυτό, η Toyota έγινε ο δεύτερος κατασκευαστής από την Ιαπωνία στην ιστορία του θρυλικού Le Mans που το κερδίζει, μετά από τη νίκη της Mazda το 1991. Και ενώ η Audi και η Porsche αποσύρθηκαν αμφότερες από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) αφήνοντας την Toyota χωρίς αξιόπιστους ανταγωνιστές για τη νίκη, εν τούτοις, η νίκη δεν ήταν εγγυημένη. Το Le Mans είναι ένας ασταθής αγώνας και η Toyota εξακολουθούσε να χρειάζεται το αποτέλεσμα.

auto_1.jpg

Το Le Mans δεν υπήρξε «ευγενικό» με την Toyota, όχι μόνο τα τελευταία χρόνια, αλλά σχεδόν σε κάθε της συμμετοχή εδώ και σχεδόν 30 χρόνια... Η ομάδα είχε πολλές αποτυχίες στο 2017, ενώ ήταν το 2016 όπου έσπασαν οι καρδιές όλων, όταν το αυτοκίνητό της που προπορεύονταν μετά από 24 ανελέητες ώρες συναγωνισμού με τις Porsche, εγκατέλειψε στα τελευταία μέτρα, όταν ένα μικρό εξάρτημα χάλασε, προκαλώντας την επιβράδυνση του αυτοκινήτου στον τελικό γύρο του αγώνα.

auto_2.jpg

Ανεξάρτητα από το αν είχε ή όχι σκληρό ανταγωνισμό η Toyota, η συνολική της επίδοση στον αγώνα, δικαιώνει απόλυτα την επικράτησή της, μάλιστα με το εμβληματικό 1-2 στην γενική κατάταξη, με πρώτους τους Fernando Alonso, Kazuki Nakajima και Sébastien Buemi.

auto_3.jpg

Συνολικά 256.900 θεατές παρακολούθησαν τις 24 Ώρες του Le Mans φέτος και φυσικά αναφερόμαστε σε όλους όσοι βρέθηκαν στις κερκίδες, αλλά και στα παρακείμενα camping…

auto_5.jpg

Ο καιρός ήταν καλός σε όλη την διάρκεια του αγώνα, και αυτό γιατί αποτελεί σπάνιο γεγονός το να ολοκληρωθεί ο 24-ωρος αγώνας του Le Mans χωρίς βροχή…

auto_8.jpg

Την εκκίνηση έδωσε ένας καταξιωμένος στα court του tennis αθλητής, ο Ισπανός Rafael Nadal, την παράσταση έκλεψε ο ο μεγάλος Jacky Ickx, που ήταν και ο αγωνιστικός διευθυντής του αγώνα, που είναι και γνωστός με το προσωνύμιο Mr  Le Mans, αλλά και ο τιμώμενος Michael Fassbender ένας ηθοποιός παγκόσμιας κλάσης. Ένας άλλος του Χόλυγουντ, ο ηθοποιός Patrick Dempsey, ήταν κι αυτός στο Le Mans, ως ιδιοκτήτης ομάδας αυτή την φορά, η Porsche μάλιστα της οποίας κέρδισε την κατηγορία GTE-Am.

auto_6.jpg

Τον δικό τους ρόλο στην γιορτή στο αυτοκινητοδρόμιο της Σάρτης, είχαν οι συναυλίες που δόθηκαν από τους Jamiroquai, Texas, Arcadian και τον Dr Feelgood στη σκηνή.

auto_10.jpg

Για να μπείτε στο κλίμα του αγώνα, κάντε κλικ στο ακόλουθο link και βάλτε ήχο…

Highlights - 2018 Le Mans 24 Hours - Michelin Motorsport

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ