Αυτοκινηση

Παίρνουμε τα βουνά για το Ράλλυ Ακρόπολις

Το κορυφαίο γεγονός των μηχανοκίνητων σπορ ξεκινάει την Παρασκευή – Όλες οι πληροφορίες για τον αγώνα

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto-kentriki.jpg
© acropolisrally.gr

> Το προσεχές Παρασκευοσαββατοκύριακο 1-3 Ιουνίου, η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ευρώπης, χτυπάει στην Κεντρική Ελλάδα, όπου με επίκεντρο την Λαμία, διοργανώνεται το 64ο Διεθνές Ράλλυ Ακρόπολις!

> Το Ράλλυ Ακρόπολις, που είναι  από τους πλέον αναγνωρίσιμους και εμβληματικούς χωμάτινους αγώνες αυτοκινήτου του κόσμου, προσμετρά για πέμπτη χρονιά φέτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ (ERC).

> Παράλληλα με τον 3ο γύρο του ERC, το Ράλλυ Ακρόπολις 2018 αποτελεί τον 3ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος και τον 1ο γύρο του Π.Π. Ράλλυ Χώματος Ιστορικών αυτοκινήτων για το 2018.

> Για το 2018, η Οργανωτική Επιτροπή της ΟΜΑΕ και οι συνδιοργανωτές του αγώνα, η κεντρική χορηγός ΕΚΟ, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Λαμιέων, κατάφεραν να επαναφέρουν την τριήμερη δομή του αγώνα, την Υπερειδική Διαδρομή (στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου, φέτος) και την εκκίνηση στη φυσική του θέση, στη σκιά του Παρθενώνα.

auto_2.jpg
© acropolisrally.gr

> Ο άκρως ικανοποιητικός αριθμός των 19 κορυφαίων προδιαγραφών R5 αυτοκινήτων που θα εκκινήσουν το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 περιλαμβάνει και τον Alexey Lukyanuk, πρωτοπόρο της βαθμολογίας του ERC και νικητή των δύο πρώτων αγώνων του 2018 στις Αζόρες και Κανάριες νήσους.

Тесты перед Акрополисом! Медленно, жарко, тяжело! )Acropolis rally tests! Hot, slow, tough!

> Οι 15 ταχύτεροι οδηγοί του ERC στην Κατατακτήρια Διαδρομή της Πέμπτης 31/05 (16:18), στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, θα επιλέξουν το ίδιο απόγευμα στις 19:00 στο Service Park τη θέση εκκίνησής τους στις Ειδικές Διαδρομές της Παρασκευής. Κάτι τέτοιο είναι αρκετά κρίσιμο, ειδικά λόγω του μήκους 30 χιλιομέτρων της μεγαλύτερης Ειδικής του αγώνα, στο πεδίο βολής της Θήβας.

Ο αγώνας

Το Ράλλυ Ακρόπολις έχει συνολικό μήκος 867,72 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 237,89 είναι αγωνιστικά και αποτελούν τις 12 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Μετά την εκκίνηση στην Ακρόπολη (11:00) το πρωί της Παρασκευής 1/06, ο αγώνας θα ξεκινήσει με την Υπερειδική του Ιπποδρόμου Μαρκόπουλου (15:26) και θα ακολουθήσει η μεγαλύτερη Ειδική του αγώνα, η Θήβα των 30,53 χλμ., στις 17:34.

> Το Σάββατο 2/06 οι αγωνιζόμενοι θα κάνουν δύο φορές τον κύκλο των τριών Ειδικών Διαδρομών «Νέα Άμφισσα», «Δροσοχώρι» και «Παλαιοχώρι-Μενδενίτσα» νότια της Λαμίας, επιστρέφοντας ενδιάμεσα στο Service Park της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας στις 13:52.

auto_3.jpg
© acropolisrally.gr

> Η Κυριακή 3/06 περιλαμβάνει επίσης δύο επαναλήψεις των ΕΔ «Γραμμένη» και «Δίβρη», δυτικά και βόρεια της Λαμίας, πριν την επιστροφή στην ΠΕΛ για τον τερματισμό στις 15:04.

> Το επίσημο πρόγραμμα του Ράλλυ Ακρόπολις διατίθεται δωρεάν στο Service Park του αγώνα, στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, σε επιλεγμένα πρατήρια της ΕΚΟ, επίσημου χορηγού του αγώνα, ενώ, επιπλέον, έχει αναρτηθεί και στο www.acropolisrally.gr, στον τομέα «Θεατές».

> Στις σελίδες του θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες και roadbook με τις προσβάσεις θεατών σε όλες τις Ειδικές Διαδρομές του αγώνα, καθώς και αφιερώματα στους συμμετέχοντες.

Η ταυτότητα

auto_4.jpg
© rallyacropolis.gr

Τελετή Εκκίνησης: 11:00, Παρασκευή 1 Ιουνίου, Ακρόπολη
Τερματισμός: 15:04, Κυριακή 3 Ιουνίου, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας
Κέντρο Αγώνα: Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας
Ειδικές Διαδρομές: 12

Μεγαλύτερη Ε.Δ.: Θήβα (30,53 χλμ.)
Μικρότερη Ε.Δ.: Υπερειδική Ιπποδρόμου Μαρκόπουλου
Συμμετοχές: 34 ERC και 33 στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα
Εθνικότητες συμμετοχών: 18
Μήκος Ειδικών Διαδρομών: 237,89χλμ
Συνολικά χιλιόμετρα: 867,72 χλμ
Επιφάνεια Ειδικών Διαδρομών: Χώμα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ